Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
31.10.2014

JAVNI POZIV

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Programa sprovođenja 2015 - 2016 Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti za period 2013-2017...04.12.2014.

Prof. dr Ivana Jelić izabrana za potpredsjednicu Savjetodavnog komiteta za nacionalne manjine Savjeta Evrope

Prof. dr Ivana Jelić izabrana za potpredsjednicu Savjetodavnog komiteta za nacionalne manjine Savjeta Evrope

Prof. dr Ivana Jelić, koja je od 2012. godine članica ekspertskog tijela za nadzor nad sprovođenjem Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Savjeta Evrope - Savjetodavnog komiteta - izabrana je za potpredsjednicu ovog tijela. Izbori su sprovedeni u okviru Komiteta, tajnim glasanjem, i eksperti/kinje su povjerenje za novi sastav Biroa Komiteta dali sljedećim clanovima: Prof. dr Frančesku Palermu koji je izabran za predsjednika, i Prof. dr Petri Roter i Prof. dr Ivani Jelic za potpredsjednice.mmp

Ministarstvo

Ministarstvo za manjinska prava


Ministarstvo za manjinska prava

Për të gjitha pyetjet e qytetareve dhe qytetarëve  drejtuar Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave është në dispozicion  e-mail adresa zyrtare: kabinet@mmp.gov.me

Sa e forutnenđe thaj e forutnanđe phućimatenđe bićhalde e Ministripese vaš e manušikane thaj e minoritenđe hakajenđe pašuni si e akhardini e-mail adresa: kabinet@mmp.gov.me 

Da li ste do sada bili diskriminisani po bilo kojem osnovu?


Aktuelnosti

17.12.2014.

Ministar dr Numanović čestitao Hanuku pripadnicima/ama Jevrejske zajednice

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i svoje ime čestitam pripadnicima/ama Jevrejske zajednice veliki praznik svetlosti - Hanuku, u nadi da će doneti međusobno poštovanje, razumevanje i toleranciju.

više...
16.12.2014.

Sastanak Numanović - Perks

Sastanak Numanović - Perks

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom. Ministar dr Numanović zahvalio se na saradnji i veoma visokom nivou komunikacije koji Agencije UN imaju sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava. Najintenzivnija saradnja ostvaruje se u oblasti postizanja rodne ravnopravnosti. Uspješno se završava prva faza Programa za postizanje rodne ravnopravnosti u decembru ove godine, i nastavlja se planiranim tokom u 2015. godini. Ministar je upoznao gospodina Perksa sa činjenicom da su planirani rezultati ostvareni u tri oblasti koje su istaknute u 2014. godini, u oblasti ekonomskog snaženja žena, zaštite od nasilja nad ženama i ženama u porodici i veće participacije žena u političkom i javnom životu.

više...
15.12.2014.

Održana treća sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom

Održana treća sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom

Članovi/ce Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici/e Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali/e su treću sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, danas, 15.12.2014. u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

više...
10.12.2014.

Fudbalska utakmica kao završnica

Fudbalska utakmica kao završnica

Kao završnica ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, odigrana je fudbalska utakmica između predstavnika Međunarodnih organizacija i predstavnika državnih institucija i civilnog sektora.

više...
10.12.2014.

Posjeta Centru „1.jun“

Posjeta Centru  „1.jun“

U okviru događaja koji su ispratili ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava,10.decembra, ministar dr Numanović je sa svojim saradnicama i predstavnicima/ama drugih institucija i organizacija koje su učestvovale u organizaciji današnjih događaja, posjetio Centar „1.jun“ na Zabjelu.

više...