Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
02.11.2015

JAVNI POZIV

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kandidatkinje za člana/članicu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola...05.02.2016.

Javni poziv za kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o zabrani diskriminacije

Javni poziv za kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o zabrani diskriminacije

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (''Sl.list CG'' br. 7/12),Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje jednog kandidata/kinje za člana/icu radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.MMP

mmp

mmp

Ministarstvo

Ministarstvo za manjinska prava


Ministarstvo za manjinska prava

 

                                                                                             mmp

 

Për të gjitha pyetjet e qytetareve dhe qytetarëve  drejtuar Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave është në dispozicion  e-mail adresa zyrtare: kabinet@mmp.gov.me

Sa e forutnenđe thaj e forutnanđe phućimatenđe bićhalde e Ministripese vaš e manušikane thaj e minoritenđe hakajenđe pašuni si e akhardini e-mail adresa: kabinet@mmp.gov.me 

 

Da li ste do sada bili diskriminisani po bilo kojem osnovu?


Aktuelnosti

12.02.2016.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom napada na prostorije Nacionalnog savjeta Albanaca

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom napada na prostorije Nacionalnog savjeta Albanaca

“Suživot u Crnoj Gori je ostvariv i uspješan dokle god svaki građanin/ka uživa puno ostvarivanje svojih prava i jednako poštuje prava i slobode drugih građana/ki. Kada je riječ o pravima manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, jasno je da su manjinski narodi ugradili temelje nezavisne i suverene Crne Gore. Zakon o manjinskim pravima i slobodama garantuje iskazivanje, očuvanje, njegovanje nacionalnog, etničkog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta pripadnika/ca manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori."

više...
11.02.2016.

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Svake godine 14. februara plesom širom svijeta iskazuje se protest zbog nasilja nad ženama.Prošle godine, na ovaj dan, plesalo se u 210 država na svijetu. Uveličajte kampanju svojim prisustvom!

više...
10.02.2016.

Lista prijavljenih kandidata/kinja za člana/icu Radne grupe iz NVO za izradu Predloga Zakona o manjinskim pravima i slobodama

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Radne grupe za izradu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o manjinskim pravima i slobodama.

više...
08.02.2016.

Ministar Numanović u radnoj posjeti Budvi

Ministar Numanović u radnoj posjeti  Budvi

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Budva, i tom prilikom se sastao sa predsjednikom opštine doc. dr Srđom Popovićem i njegovim saradnicama. Teme radnog sastanka odnosile su se na stanje i poštovanje ljudskih i manjinskih prava u opštini Budva, politiku unapređenja rodne ravnopravnosti, unapređenje prava pripadnika/ca ranjivih društvenih kategorija i na buduće planove za nastavak aktivnosti u oblasti zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda.

više...
07.02.2016.

Ministar Numanović u radnoj posjeti opštini Budva

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boraviće sjutra, 08. februara, u radnoj posjeti opštini Budva. Na radnom sastanku sa predsjednikom opštine Budva Srđom Popovićem i njegovim saradnicima/ama ministar,Numanović razgovaraće o unapređenju ljudskih i manjinskih prava generalno i na lokalnom nivou, o neophodnosti poštovanja politike rodne ravnopravnosti, kao i o položaju, pravima i slobodama pripadnika/ca ranjivih društvenih grupa.

više...