Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
17.06.2016

Javni poziv za kandidaturu u procesu izbora za redovnog člana/icu savjetodavnog komiteta za praćenje

Javni poziv za kandidaturu u procesu izbora za redovnog člana/icu savjetodavnog komiteta za praćenje

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv svim zainteresovanim pojedincima/kama da se kandiduju za redovnog/u člana/icu savjetodavnog Komiteta za praćenje implementacije okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina ispred Crne Gore.31.05.2016.

Edukacija o zaštiti od nasilja i maloljetničkih prisilnih brakova

Edukacija o zaštiti od nasilja i maloljetničkih prisilnih brakova

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je, u skladu sa Akcionim planom poglavlja 23, organizovalo u Herceg Novom obuku za edukaciju roditelja, djece, RE aktivistkinja, službenika/ca državne uprave o zaštiti od nasilja u porodici i maloljetničkih prisilnih brakova među romskom populacijom.MMP

mmp

mmp

Ministarstvo

Ministarstvo za manjinska prava


Ministarstvo za manjinska prava

 

                                                                                             mmp

 

Për të gjitha pyetjet e qytetareve dhe qytetarëve  drejtuar Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave është në dispozicion  e-mail adresa zyrtare: kabinet@mmp.gov.me

Sa e forutnenđe thaj e forutnanđe phućimatenđe bićhalde e Ministripese vaš e manušikane thaj e minoritenđe hakajenđe pašuni si e akhardini e-mail adresa: kabinet@mmp.gov.me 

 

Da li ste do sada bili diskriminisani po bilo kojem osnovu?


Aktuelnosti

27.06.2016.

Najava: ministar dr Numanović otvoriće sjutra, u Budvi, regionalnu konferenciju na temu pravne zaštite u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvoriće sjutra, 28. juna, regionalnu konferenciju na temu pravne zaštite u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi.

više...
27.06.2016.

Najava: Svečana akademija povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa

Ministar dr Suad Numanović, otvoriće sjutra 28. juna, zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. Mitjom Drobničom, stalnom predstavnicom UNDP i stalnom koordinatorkom Sistema UN u Crnoj Gori Fionom Mekluni, Svečanu akademiju povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa.

više...
24.06.2016.

Završena seminar/radionica na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Završena  seminar/radionica  na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kontinuirano sprovodi istraživanja o stepenu diskriminacije i netolerancije, kao i nivoa socijalne i etničke distance prema pojedinim društvenim grupama, kao i praćenje stavova građana Crne Gore o pojavi diskriminacije. Rezultati poslednjeg istraživanja od decembra 2015. godine pokazuju da su prema mišljenju građana Crne Gore najviše diskriminisani Romi, zatim homoseksualci, a potom lica sa invaliditetom.

više...
24.06.2016.

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Danilovgrad i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom pštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i sekretarkom Skupštine opštine Danilovgrad Stanislavom Bošković.

više...
24.06.2016.

Mustafa Krasnići prvi Rom dobitnik diplome Luča na prijemu kod ministra Numanovića

Mustafa Krasnići prvi Rom dobitnik diplome Luča na prijemu kod ministra Numanovića

Jedan od najvećih problema romske zajednice, koji je i prepreka za bržu integraciju u društvenom, političkom i socijalnom životu države, jeste upravo obrazovanje. Romi su karakterističan narod i po činjenici da im je cijeli svijet domovina. Tako, zajednica poprima najvećim dijelom, karakteristike i društvene obrasce države u kojoj se nalazi. Iako često u njihovom slučaju, izostaje obrazovanje, Crna Gora je prepoznala važnost ovog segmenta u njihovoj integraciji, i stvara pretpostavke za sve kvalitetniji stepen obrazovanja pripadnika/ca romske populacije, istakao je ministar Numanović pri susretu sa prvim dobitnikom diplome Luča u Crnoj Gori iz romske zajednice, Mustafom Krasnićijem.

više...