Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
05.03.2014

Poziv Ministarstva za ljudska i manjinska prava zainteresovanoj javnosti

Poziv zainteresovanim LGBT osobama, LGBT grupama i nevladinim organizacijama, nevladinim organizacijama iz oblasti ljudskih prava i sloboda, LGBT roditeljima, učeničkim, nastavničkim, roditeljskim, studentskim i akademskim asocijacijama, političkim partijama, sindikatima i udruženjima poslodavaca, novinarima, medijima i novinarskim i medijskim asocijacijacijama, sportistima, sportskim organizacijama i klubovima, navijačkim grupama, školama i akademskim institucijama, zdrastvenim, obrazovnim i ustanovama kulture, turističkim organizacijama i preduzećima, lokalnim samoupravama, nacionalnim i lokalnim radio difuznim javnim emiterima, svim državnim organima, instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore08.04.2014.

Održana konferencija za medije povodom Svjetskog dana Roma

Održana konferencija za medije povodom Svjetskog dana Roma

Povodom Svjetskog dana Roma, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture organizovali su u utorak, 8. aprila, tradicionalno konferenciju za medije. Na konferenciji su govorili ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović i predsjednik Komisije za izbor najboljeg istraživačkog priloga objavljenog u medijima na temu ,,Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori“, Budimir Damjanović...mmp

Ministarstvo

Ministarstvo za manjinska prava


Ministarstvo za manjinska prava

Për të gjitha pyetjet e qytetareve dhe qytetarëve  drejtuar Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave është në dispozicion  e-mail adresa zyrtare: kabinet@mmp.gov.me

Sa e forutnenđe thaj e forutnanđe phućimatenđe bićhalde e Ministripese vaš e manušikane thaj e minoritenđe hakajenđe pašuni si e akhardini e-mail adresa: kabinet@mmp.gov.me 

Da li ste do sada bili diskriminisani po bilo kojem osnovu?


Aktuelnosti

17.04.2014.

Uskršnja čestitka

Povodom nastupajućeg Vaskrsa, tj. Uskrsa, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, starješinama hrišćanskih crkava u Crnoj Gori, mitropolitu crnogorsko - primorskom, gospodinu Amfilohiju, episkopu budimljansko - nikšićkom, gospodinu Joanikiju, arhiepiskopu cetinjskom, gospodinu Mihailu, nadbiskupu barskom, monsinjoru Zefu Gašiju i biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću upućujem srdačne čestitke povodom ovog hrišćanskog praznika, kao i sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Pravoslavne i Katoličke crkve.

više...
15.04.2014.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji

Potpisivanje Memoranduma o saradnji

U okviru aktivnosti predviđenih Strategijom za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba i pratećim Akcionim planom za 2014. godinu i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je započelo sa realizacijom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i saradnji sa opštinama o zaštiti od diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije na lokalnom nivou.

više...
15.04.2014.

Prijemni sastanak sa koizvjestiocima Sasijem i Lajdenom

Prijemni sastanak sa koizvjestiocima Sasijem i Lajdenom

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović danas je održao prijemni sastanak sa gospodom Kimo Sasijem i Terijem Lajdenom koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

više...
15.04.2014.

Čestitka Jevrejskoj zajednici povodom Pashe

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime povodom velikog praznika Jevrejskog naroda – Pashe upućujem iskrene čestitke Vama i Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori.

više...
14.04.2014.

Najava za medije

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović potpisaće sjutra 15. aprila 2014. godine sa predsjednicom Opštine Kotor Marijom Ćatović Sporazum o saradnji sa jedinicama lokalne samouprave o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba.

više...