Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Кампања против насиља над зенама

08.12.2017.

Одржани јавни часови о борби против насиља над женама и насиља у породици за ученике/це из Бијелог Поља, Берана и Тивта

У Бијелом Пољу, Беранама и Тивту су претходних дана одржана три тематска часа о проблему и борби против насиља над женама и насиља у породици за ученике/це основног и средњег образовања. Часови су одржани у организацији Министарства за људска и мањинска права, у сарадњи са канцеларијом УНДП-а и Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, као и општинама Бијело Поље, Беране и Тиват, поводом обиљежавања кампање “16 дана активизма у борби против насиља над женама”.

16.05.2017.

Саопштење Министарства за људска и мањинска права поводом Међународног дана СОС телефона

Негативни феномен насиља представља сурово и тешко кршење основних људских права. Родно засновано насиље је, нажалост, свакодневна појава и има вишеструке негативне посљедице по цијело друштво. Насиље урушава породицу и директно утиче на пораст насиља у друштву.

25.01.2013.

НАДЈАЧАЈМО ТИШИНУ - ЗАУСТАВИМО НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ

НАДЈАЧАЈМО ТИШИНУ - ЗАУСТАВИМО НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ

Одјељење за родну равноправност Министарства правде и људских права, у сарадњи са Системом Уједињених нација у Црној Гори и Организацијом за европску безбједност и сарадњу, Мисије у Црној Гори, покренуло је кампању “16 дана активизма против насиља у породици”, под слоганом Надјачајмо тишину. Зауставимо насиље у породици.

11.12.2009.

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са представницима организатора Кампање "16 дана активизма против насиља над женама и насиља у породици"

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се данас са представницима организатора Кампање "16 дана активизма против насиља над женама и насиља у породици". Делегацију су чинили министар за људска и мањинска права Ферхат Диносха, предсједница Одбора за родну равноправност Скупштине Црне Горе Нада Дробњак, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Парасцхива Бадесцу и шефица канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори Ноала Скинер.

08.12.2009.

Одржана тематска сједница скупштинског Одбора за родну равноправност

Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе, у оквиру кампање 16 дана активизма против насиља над женама, дана 08. децембра текуће године, одржао је сједницу на којој је господин Јосе Мендез Бота, члан Парламентарне скупштине Савјета Европе...

02.12.2009.

У склопу Кампање " 16. дана активизма против насиља у породици " одржан округли сто на тему " Насиље из угла жена са инвалидитетом у Црној Гори"

Министарство за људска и мањинска права - Одјељење за послове родне равноправности , Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе, тим Уједињених нација, Мисија ОЕБС-а и Канцеларија Савјета Европе у Црној Гори одлучили су, да у оквиру овогодишње заједничке кампање "16 дана активизма против насиља у породици" отворе и нове теме за дијалог о насиљу у породици из једног другачијег угла.

27.11.2009.

Одржана тематска сједница скупштинског Одбора за родну равноправност

Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе, у оквиру кампање 16 дана активизма против насиља над женама...

27.11.2009.

Отворена изложба дјечијих радова у Скупштини Црне Горе

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама у Скупштини Црне Горе, отворена је изложба дјечијих радова под називом Зауставимо насиље над женама...

27.11.2009.

Отпочела Кампања против насиља над женама 2009.

Одјељење за послове родне равноправности Министарства за људска и мањинска права, скупштински Одбор за родну равноправност, тематска група УН за родну равноправност, ОСЦЕ Мисија у Црној Гори и Савјет Европе...