Manja slova Veća slova RSS

Kampanja protiv nasilja nad zenama

08.12.2017.

Održani javni časovi o borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici za učenike/ce iz Bijelog Polja, Berana i Tivta

U Bijelom Polju, Beranama i Tivtu su prethodnih dana održana tri tematska časa o problemu i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici za učenike/ce osnovnog i srednjeg obrazovanja. Časovi su održani u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa kancelarijom UNDP-a i Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, kao i opštinama Bijelo Polje, Berane i Tivat, povodom obilježavanja kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama”.

16.05.2017.

Saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom Međunarodnog dana SOS telefona

Negativni fenomen nasilja predstavlja surovo i teško kršenje osnovnih ljudskih prava. Rodno zasnovano nasilje je, nažalost, svakodnevna pojava i ima višestruke negativne posljedice po cijelo društvo. Nasilje urušava porodicu i direktno utiče na porast nasilja u društvu.

25.01.2013.

NADJAČAJMO TIŠINU - ZAUSTAVIMO NASILJE U PORODICI

NADJAČAJMO TIŠINU - ZAUSTAVIMO NASILJE U PORODICI

Odjeljenje za rodnu ravnopravnost Ministarstva pravde i ljudskih prava, u saradnji sa Sistemom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju, Misije u Crnoj Gori, pokrenulo je kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja u porodici”, pod sloganom Nadjačajmo tišinu. Zaustavimo nasilje u porodici.

11.12.2009.

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa predstavnicima organizatora Kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici"

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa predstavnicima organizatora Kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici". Delegaciju su činili ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinosha, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Paraschiva Badescu i šefica kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Noala Skiner.

08.12.2009.

Održana tematska sjednica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, dana 08. decembra tekuće godine, održao je sjednicu na kojoj je gospodin Jose Mendez Bota, član Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope...

02.12.2009.

U sklopu Kampanje " 16. dana aktivizma protiv nasilja u porodici " održan okrugli sto na temu " Nasilje iz ugla žena sa invaliditetom u Crnoj Gori"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava - Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti , Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, tim Ujedinjenih nacija, Misija OEBS-a i Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori odlučili su, da u okviru ovogodišnje zajedničke kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja u porodici" otvore i nove teme za dijalog o nasilju u porodici iz jednog drugačijeg ugla.

27.11.2009.

Održana tematska sjednica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama...

27.11.2009.

Otvorena izložba dječijih radova u Skupštini Crne Gore

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Skupštini Crne Gore, otvorena je izložba dječijih radova pod nazivom Zaustavimo nasilje nad ženama...

27.11.2009.

Otpočela Kampanja protiv nasilja nad ženama 2009.

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, skupštinski Odbor za rodnu ravnopravnost, tematska grupa UN za rodnu ravnopravnost, OSCE Misija u Crnoj Gori i Savjet Evrope...