Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

28.10.2015.

Sve opštine u Crnoj Gori potpisnice Memoranduma o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti

Sve opštine u Crnoj Gori potpisnice Memoranduma o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti Ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović i NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti sa predsjednicima opštinama i Skupština opština Žabljak, Šavnik i Plužine.

27.10.2015.

Najava: Rodna ravnopravnost jačaće i u Šavniku, Žabljaku i Plužinama

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova, potpisaće sjutra, 28. oktobra 2015. godine, Memorandum o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti sa Opštinama Žabljak, Šavnik i Plužine.

22.10.2015.

Načelnica Pejović govorila na 17. Sajmu malih i srednjih preduzeća

Načelnica Pejović govorila na  17. Sajmu malih i srednjih preduzeća

Načelnica Pejović je imala i odvojeno izlaganje u okviru panela "Podsticaj ženskog preduzetništva u Crnoj Gori i regionu na nacionalnom i lokalnom nivou.

21.10.2015.

Potpisan Memorandum o saradnji u cilju unapređenja razvoja ženskog preduzetništva

Potpisan  Memorandum o saradnji u cilju unapređenja razvoja ženskog preduzetništva

Ministar za ljudska i manjiska prava dr Suad Numanović i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović potpisali su danas Memorandum o saradnji u cilju unapređenja razvoja ženskog preduzetništva zajedničkim djelovanjem sa akcentom ekonomsko osnaživanje žena.

20.10.2015.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa NVO" Udruženje preduzetnica Crne Gore"

Ministar za ljudska i manjiska prava dr Suad Numanović potpisaće sjutra, 21. oktobra 2015. godine, Memorandum o saradnji u cilju unapređenja razvoja ženskog preduzetništva zajedničkim djelovanjem sa akcentom ekonomsko osnaživanje žena, sa gospođom Editom Dautović ispred Udruženja preduzetnica Crne Gore u cilju bolje promocije ženskog preduzetništva.

14.10.2015.

15. oktobar - Međunarodni dan žena na selu

Ideja o organizovanju 15. oktobra kao Međunarodnog dana žena na selu pokrenuta je na konferenciji UN posvećenoj ženama održanoj u Pekingu 1995. godine. Tada je dogovoreno da se ovaj datum posveti svim seoskim ženama u svijetu kao i njihovim problemima.

12.10.2015.

O ekonomskom snaženju žene i njene uloge u procesu evropslih integracija, sjutra, u Podgoričkoj gimnaziji

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova šefica Misije OSCE u Crnoj Gori i direktor gimnazije “Slobodan Škerović” gospodin Radiša Šćekić, otvoriće sjutra, 13.oktobra, okrugli sto na temu „Ekonomsko osnaživanje žene i njene uloge u društvu u procesu evropskih integracija”.

06.10.2015.

Ministar dr Numanović govorio na prezentaciji OEBS-ove studije o nacionalnim akcionim planovima za spovođenje rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN

Ministar dr Numanović govorio na prezentaciji OEBS-ove studije o nacionalnim  akcionim  planovima za spovođenje rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN

Ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović učestvovao je danas na prezentaciji OEBS-ove studije o nacionalnim akcionim planovima za spovođenje rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN koja je održana u hotelu Ramada.

03.10.2015.

Načelnica Pejović razgovarala sa ombudsmankom za ravnopravnost polova u Republici Hrvatskoj Višnjom Ljubičić

Načelnica Pejović razgovarala  sa ombudsmankom za ravnopravnost polova u Republici Hrvatskoj Višnjom Ljubičić

Načelnica Odjeljenja za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Biljana Pejović razgovarala je 01. oktobra 2015. godine u Podgorici, sa ombudsmankom za ravnopravnost polova u Republici Hrvatskoj Višnjom Ljubičić.

02.10.2015.

Potpisan Memorandum o saradnji sa Opštinama: Plav, Gusinje i Petnjica

Potpisan Memorandum o saradnji sa Opštinama: Plav, Gusinje i Petnjica

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović potpisao je danas Memorandum sa predsjednicima/om opština i predsjednicima Skupština opština Plav, Gusinje i Petnjica, u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori...