Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

15.05.2015.

Svjetski dan ženskog preduzetništva

Svjetski dan ženskog preduzetništva Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvorio je danas konferenciju “Moć žene” koja se organizuje povodom obilježavanja Svjetskog dana ženskog preduzetništva.

03.05.2015.

Najava: Konferencija "Žene, mir i bezbjednost"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Komunikacionim timom Crne Gore za NATO, organizuje konferenciju na temu „Žene, mir i bezbjednost”, koja će se održati sjutra 4. maja 2015. godine u hotelu „Podgorica” u Podgorici, sa početkom u 9:30h.

29.04.2015.

Beham- Numanović: U fokusu postizanja rodne ravnopravnosti

Beham- Numanović: U fokusu postizanja rodne ravnopravnosti

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa visokom savjetnicom za pitanja rodne ravnopravnosti u OEBS-u Miroslavom Beham, vršiocem dužnosti šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Danom Redfordom i asistenticom u programu za bezbjednost i saradnju Radmilom Peković.

14.04.2015.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Policijskom akademijom

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i direktorica Policijske akademije Milica Pajović potpisaće sjutra, 15. aprila 2015. godine, Memorandum o saradnji.

28.03.2015.

Sastanak sa predstavnicima/ama lokalnih samouprava

Sastanak sa predstavnicima/ama lokalnih samouprava

U Podgorici je, 25. marta održan sastanak predstavnika/ca Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Misije OEBS-a u Crnoj Gori sa predstavnicima/cama lokalnih samouprava u Crnoj Gori.

27.03.2015.

Sastanak Pejović - Lia Manjaguanjo,

Sastanak  Pejović  -  Lia Manjaguanjo,

Konstatovano je da je postignut napredak u pogledu unapređenja mehanizama za ostvarivanje rodne ravnopravnost na lokalnom nivou.

27.03.2015.

Antidiskriminaciono zakonodavstvo u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na obaveze Crne Gore po CEDAW konvenciji i Konvenciji o zaštiti od nasilja u porodici i nad ženama

Antidiskriminaciono zakonodavstvo u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na obaveze Crne Gore po CEDAW konvenciji i Konvenciji o zaštiti od nasilja u porodici i nad ženama

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Vrhovnim sudom Crne Gore - Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, organizuje danas, 27. marta 2015. godine seminar za nosioce pravosudnih funkcija. Tema seminara je “Antidiskriminaciono zakonodavstvo u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na obaveze Crne Gore po CEDAW konvenciji i Konvenciji o zaštiti od nasilja u porodici i nad ženama”.

26.03.2015.

Najava: Seminar za nosioce pravosudnih funkcija

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Vrhovnim sudom Crne Gore -Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije organizuje seminar za nosioce pravosudnih funkcija, sjutra, 27. marta 2015. godine u hotelu „Premijer“ (u Kongresnom centru hotela, sala „Podgorica“).

19.03.2015.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Izvještaja po Konvenciji o eliminaciji svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW)

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ponavlja

13.03.2015.

Osmi sastanak Nadzornog odbora za Program IPA 2010.

Osmi sastanak Nadzornog odbora za Program IPA 2010.

Sastanak osmog Nadzornog odbora Programa za rodnu ravnopravnost IPA 2010. održan je danas u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Sastankom je predsjedavao ministar dr Suad Numanović, dok su ispred međunarodnih organizacija prisustvovali v.d. stalnog koordinatora UNDP-ja u Crnoj Gori Norimasa Šimomura i g-đa Don Edi-Berd predstavnica Delegacije EU.