Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

12.03.2015.

Sastanak ministar dr Numanović - Nj.E. Ambasador Asp

Sastanak ministar dr Numanović - Nj.E. Ambasador Asp Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao sa Nj. E. Ambasadorom Švedske u Beogradu Kristenom Aspom i njegovim saradnicama. Sastanku je prisustvovala i gospođa Paula Petričević iz NVO”ANIMA”.

07.03.2015.

Ministar dr Numanović uputio čestitku svim ženama povodom 8. marta

Koristim priliku da svim ženama čestitam 8. mart Međunarodni dan žena. One su te koje doprinose porodičnoj, kulturnoj, ekonomskoj i svim drugim vrijednostima jednog društva.

07.03.2015.

Završena Nedjelja ženskog kulturnog stvaralaštva

Završena Nedjelja ženskog kulturnog stvaralaštva

Nedjelja ženskog kulturnog stvaralaštva završena je sinoć izvođenjem pozorišne predstave “Komad” na sceni Centra za kulturu “Nikola Đurković” u Kotoru.

06.03.2015.

Ministar dr Numanović učestvovao na sjednici Ženskog parlamenta

Ministar dr Numanović učestvovao na sjednici Ženskog parlamenta

Ministar dr Suad Numanović učestvovao je na današnjoj sjednici Ženskog parlamenta na kojoj je, ispred Vlade Crne Gore, odgovarao na postavljena pitanja predstavnica civilnog sektora i političkih partija u Crnoj Gori.

06.03.2015.

Film Marije Perović "Gledaj me" prikazan sinoć u Sceni 213

Film Marije Perović "Gledaj me" prikazan sinoć u Sceni 213

Sinoć je u okviru Nedjelje ženskog kulturnog stvaralaštva na Sceni 213 održana projekcija igranog filma “Gledaj me” naše rediteljke Marije Perović. Nedjelja ženskog kulturnog stvaralaštva u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Ministarstva kulture započela je u ponedjeljak, 02. marta, koncertom studentkinja flaute Muzičke akademije sa Cetinja.

05.03.2015.

"Komad" ispraćen sa svim pohvalama sinoć na Cetinju

"Komad" ispraćen sa svim pohvalama sinoć na Cetinju

U prepunoj sali Zetskog doma na Cetinju sinoć je još jednom uspješno izveden „Komad“. Predstavu su podržale sve generacije, kako žene, tako i muškarci, a na posebno zadovoljstvo organizatora u publici je bio veliki broj mladih ljudi. „Komad“ je predstavljen na Cetinju u okviru Nedjelje ženskog kulturnog stvaralaštva i biće izveden još jednom kao dio repertoara Centra za kulturu u Kotoru.

05.03.2015.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Izvještaja po Konvenciji o eliminaciji svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW)

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje

04.03.2015.

"Bila jednom jedna žena, i danas je, Crnogorka"

"Bila jednom jedna žena, i danas je, Crnogorka"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture sinoć su u Perjaničkom domu na Kruševcu organizovali kulturno-književno veče na temu „Bila jednom jedna žena, i danas je, Crnogorka“. Ovo je bilo drugo veče u okviru Nedjelje ženskog kulturnog stvaralaštva, a bilo je posvećeno sagledavanju pojma žene kroz istoriografsku prizmu.

02.03.2015.

Najava: ,,Nedjelja ženskog kulturnog stvaralaštva"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture organizuju Nedjelju ženskog kulturnog stvaralaštva prve nedjelje mjeseca marta.

13.02.2015.

Potpisan Sporazum o saradnji na unapređenju ženskog preduzetništva

Potpisan Sporazum o saradnji na unapređenju ženskog preduzetništva

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Investiciono-razvojni fond i kancelarija Programa UN za razvoj potpisali su danas, 13. februara 2015. godine, Sporazum o saradnji na unapređenju ženskog preduzetništva. Tim povodom, izjave su dali ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, predsjednik Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević i v.d. stalnog predstavnika UNDP-a u Crnoj Gori Norimasa Šimomura.