Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

30.06.2014.

Obuka za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici

Obuka za multidisciplinarni tim  za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici Zaštita od nasilja u porodici tema je obuke za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici, u čijem se sastavu nalaze članovi/ce relevantnih nadležnih institucija iz opština Kotor, Tivat i Budva, koja je danas započela u Budvi, a imaće kontinuiran karakter rada...

27.06.2014.

Političko osnaživanje žena u Prijestonici

Političko osnaživanje žena  u Prijestonici

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, vec nekoliko godina u kontinuitetu, podržava programe za unapređenje rodne ravnoravnosti na lokalnom nivou.

12.06.2014.

Dodijela sertifikata polaznicama obuke u opštini Budva

Dodijela sertifikata polaznicama obuke u opštini Budva

U okviru realizacije “Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Opštini Budva za 2013/2014”, polaznicama obuke “Kako se prijaviti za posao i kako napisti CV i poslovnu biografiju” juče su dodijeljeni sertifikati.

04.06.2014.

Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru

Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru

Ovdje možete preuzeti Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru...

30.05.2014.

Otvoren dan ženskog preduzetništva

Otvoren dan ženskog preduzetništva

Jednodnevni skup,,Otvoreni dan ženskog preduzetništva“ organizovan je u okviru Programa za rodnu ravnopravnost IPA 2010, koji zajednički sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Delegacije EU, a u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Udruženjem poslodavaca i Montenegro biznis alijansom.

29.05.2014.

Najava za medije

Jednodnevni skup “Otvoreni dan ženskog preduzetništva“ biće organizovan u saradnji Programa za rodnu ravnopravnost IPA 2010[1], Privredne komore Crne Gore, Udruženja poslodavaca i Montenegro biznis alijanse. Cilj skupa je da se ostvari direktan kontakt između predstavnika/ca poslovnog sektora sa ženama koje tek započinju sopstveni biznis, kako bi se omogućilo sklapanje dogovora o saradnji, umrežavanje i moguće finansiranje za realizaciju 55 biznis planova žena iz 4 crnogorske opštine – Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.

20.05.2014.

Održan sedmi sastanak Nadzornog odbora IPA Programa za rodnu ravnopravnost 2010.

Održan   sedmi  sastanak  Nadzornog odbora  IPA  Programa za rodnu ravnopravnost 2010.

Sastanak sedmog Nadzornog odbora IPA programa za rodnu ravnopravnost održan je danas u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Sastankom je predsjedavao ministar dr Suad Numanović, a prisutni su bili stalni koordinator UNDP-ja u Crnoj Gori i g-đa Don predstavnica Delegacije EU.

16.05.2014.

Svjetski dan ženskog preduzetništva

Svjetski dan ženskog preduzetništva

Žensko preduzetništvo ima poseban značaj u razvoju društva Svaki treći petak u mjesecu maju predstavlja poseban dan za svaku preduzetnicu svuda u svijetu.Preduzetnica predstavlja ženu koja sebe osvijesćuje i ojačava, izgrađuje, sama donosi svoje odluke, emancipira se i ostvaruje na poslovnom i ličnom planu. U velikom broju zemalja socijalna politika traži izlaz iz nezaposlenosti jačanjem upravo ženskog preduzetništva.

10.05.2014.

Građansko vaspitanje i obrazovanje na treningu o politici orodnjavanja i zaštiti od nasilja u porodici

Građansko vaspitanje i obrazovanje na treningu o politici orodnjavanja i zaštiti od nasilja u porodici

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava aktivno sarađuje sa domaćim i međunarodnim institucijama na promociji i zaštiti ljudskih prava. Realizujući navedeno, danas je u Zavodu za školstvo, u saradnji sa Zavodom i Kancelarijom UNDP-ja u Crnoj Gori održan prvi od dva seminara na temu rodne ravnopravnosti u obrazovanju sa posebnim osvrtom na zaštitu od nasilja u porodici za 18 nastavnika/ca građanskog obrazovanja i vaspitanja iz nekoliko opština u Crnoj Gori.

09.05.2014.

Najava za medije

U cilju edukacije mladih generacija o integrisanju principa rodne ravnopravnosti u obrazovnim institucijama u Crnoj Gori u čijem je fokusu zaštita od nasilja nad ženama i zaštita od nasilja u porodici, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava odnosno Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti organizuje u saradnji sa Zavodom za školstvo i Kancelarijom UNDP-ja u Crnoj Gori seminare za nastavnike/ce građanskog obrazovanja i vaspitanja.