Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

01.09.2014.

Najava događaja

U utorak 2. septembra 2014. godine u Baru – zgrada Opštine Bar sa početkom u 12:00h, biće održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

01.08.2014.

Istanbulska konvencija stupila danas na snagu

1. avgusta 2014. stupila na snagu Konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici - Istanbulska konvencija. Nova Konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici (Istanbulska konvencija) je prvi pravno obavezujući međunarodni instrument u Evropi u oblasti nasilja nad ženama i nasilja u porodici i najdalekosežniji međunarodni ugovor koji se bavi ovim oblikom kršenja ljudskih prava.

21.07.2014.

Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti - Berane

Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti - Berane

U četvrtak, 17. jula 2014. godine, u Beranama održana je javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti. Diskutovalo se o oblastima i aktivnostima koje su uključene u Lokalni akcioni plan, te o modelima za postizanje njegove uspješne realizacije.

02.07.2014.

Održana 31.sjednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Održana 31.sjednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Članovi i članice Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, danas su jednoglasno najoštrije osudili objavljivanje članaka i fotografija koje imaju za cilj diskreditaciju i omalovažavanje žena, odnosno omalovažavanje čovjeka kao ljudskog bića.

30.06.2014.

Obuka za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici

Obuka za multidisciplinarni tim  za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici

Zaštita od nasilja u porodici tema je obuke za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici, u čijem se sastavu nalaze članovi/ce relevantnih nadležnih institucija iz opština Kotor, Tivat i Budva, koja je danas započela u Budvi, a imaće kontinuiran karakter rada...

27.06.2014.

Političko osnaživanje žena u Prijestonici

Političko osnaživanje žena  u Prijestonici

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, vec nekoliko godina u kontinuitetu, podržava programe za unapređenje rodne ravnoravnosti na lokalnom nivou.

12.06.2014.

Dodijela sertifikata polaznicama obuke u opštini Budva

Dodijela sertifikata polaznicama obuke u opštini Budva

U okviru realizacije “Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Opštini Budva za 2013/2014”, polaznicama obuke “Kako se prijaviti za posao i kako napisti CV i poslovnu biografiju” juče su dodijeljeni sertifikati.

04.06.2014.

Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru

Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru

Ovdje možete preuzeti Program za ekonomsko osnaživanje žena u Baru...

30.05.2014.

Otvoren dan ženskog preduzetništva

Otvoren dan ženskog preduzetništva

Jednodnevni skup,,Otvoreni dan ženskog preduzetništva“ organizovan je u okviru Programa za rodnu ravnopravnost IPA 2010, koji zajednički sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Delegacije EU, a u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Udruženjem poslodavaca i Montenegro biznis alijansom.

29.05.2014.

Najava za medije

Jednodnevni skup “Otvoreni dan ženskog preduzetništva“ biće organizovan u saradnji Programa za rodnu ravnopravnost IPA 2010[1], Privredne komore Crne Gore, Udruženja poslodavaca i Montenegro biznis alijanse. Cilj skupa je da se ostvari direktan kontakt između predstavnika/ca poslovnog sektora sa ženama koje tek započinju sopstveni biznis, kako bi se omogućilo sklapanje dogovora o saradnji, umrežavanje i moguće finansiranje za realizaciju 55 biznis planova žena iz 4 crnogorske opštine – Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.