Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

02.11.2014.

Svečano uručenje sertifikata trenericama za rodnu ravnopravnost

U okviru Programa rodne ravnopravnosti IPA 2010, koji zajednički sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Delagacija Evropske unije u Crnoj Gori, biće upriličeno svečano uručenje sertifikata za trenerice koje su kao predstavnice parlamentarnih političkih partija učestvovale u višegodišnjem edukativnom programu “Rodna ravnopravnost u političkim partijama”.

31.10.2014.

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Ekspertska misija o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost, organizovana u saradnji sa Odjeljenjem za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, boravila je u Crnoj Gori u periodu od 27. do 29. oktobra 2014. godine.

27.10.2014.

Najava radionice - „Jačanje kapaciteta mehanizama rodne ravnopravnosti“ .

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za rodnu ravnopravnost, preko programa TAIEX Evropske Komisije, održaće sesije/radionice na temu „Jačanje kapaciteta mehanizama rodne ravnopravnosti“ .

17.10.2014.

Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju za žene i muškarce

Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju za žene i muškarce

Ministar dr Suad Numanović danas je govorio na otvaranju TAIEX radionice o jednakim mogućnostima i jednakom tretmanu u zapošljavanju, organizovane u saradnji Evropske komisije sa Odjeljenjem za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Prisutnima se obratio i Šef Delegacije EU u Crnoj Gori NJ.E. Ambasador Mitja Drobnič.

16.10.2014.

Najava:Radionica „Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju“.

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizuje sjutra 17. oktobra 2014. godine radionicu na temu „Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju“.

15.10.2014.

Međunarodni dan žena na selu, 15. oktobar, svečano je obilježen danas u MZ Ostros

Međunarodni dan žena na selu, 15. oktobar,  svečano je obilježen danas u MZ Ostros

Svečanost je otvorio ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, a pored njega, prisutnima su se obratili i predsjednik Skupštine opštine Bar Osman Subašić, šefica sektora za demokratizaciju u Misiji OSCE u Crnoj Gori Lia Manjaguanjo, predstavnik Američke ambasade Bernard Čobaj i predsjednica NVO ,,Kranjanija“Senada Ramusović...

14.10.2014.

Najava: Ministar dr Numanović na svečanosti povodom obilježavanja Međunarpodnog dana žena na selu u Ostrosu

Ministar dr Suad Numanović govoriće sjutra, 15.oktobra 2014. godine , na svečanosti povodom Međunarodnog dana žena na selu koja će biti upriličena u Ostrosu sa početkom u 11 časova.

14.10.2014.

,,Rodna ravnopravnost u obrazovanju i sprječavanje nasilja u porodici”

,,Rodna ravnopravnost u obrazovanju i sprječavanje nasilja u porodici”

Ministar dr Suad Numanović je učestvovao na radionici za nastavnike/ce građanskog vaspitanja i obrazovanja iz nekoliko opština sa sjevera Crne Gore na temu rodne ravnopravnosti u obrazovanju sa posebnim osvrtom na zaštitu od nasilja u porodici. Ovu dvodnevnu radionicu, koju je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Kancelarijom UNDP-ja u Crnoj Gori i Zavodom za školstvo, pohađalo je 38 nastavnika/ca kako iz osnovnih, tako i iz srednjih škola iz Pljevalja, Mojkovca, Bijelog Polja, Berana, Šavnika, Žabljaka, Kolašina, Rožaja, Andrijevice i iz Podgorice.

14.10.2014.

Najava:Ministar dr Numanović na seminaru ,,Rodna ravnopravnost u obrazovanju i sprječavanje nasilja u porodici”

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govoriće 14. oktobra 2014. godine, na seminaru koji se na temu „Rodna ravnopravnost u obrazovanju i sprječavanje nasilja u porodici” održava u Mojkovcu, za nastavnike građanskog obrazovanja sa sjevera Crne Gore.

03.10.2014.

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti u studijskoj posjeti Finskoj

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti u studijskoj posjeti Finskoj

U okviru programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije, službenice Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravile su u studijskoj posjeti Finskoj.Studijska posjeta je dio TAIEX-ovih programa treninga za jačanje institucija na području osnovnih prava, u kontekstu pregovaračkog procesa Crne Gore za pristup u EU.