Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

20.11.2014.

Najava - Ministar Numanović na XII Forumu za dijalog sa NVO

Ministar za ljudska i manjinska prava, Dr Suad Numanović, govoriće na XII Forumu za dijalog sa civilnim društvom u oblasti rodne ravnopravnosti, koji se održava sjutra, 20. novembra 2014. godine u staroj zgradi Vlade (Ul. Jovana Tomaševića br. 2), u Podgorici, sa početkom u 10:00h.

17.11.2014.

TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizovali radionicu na temu „Rodna ravnopravnost u medijima “. Radionicu otvorili ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i Šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori NJ.E. Ambasador Mitja Drobnič

17.11.2014.

Najava TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizuje 17. novembra 2014. godine radionicu na temu „Rodna ravnopravnost u medijima “.

09.11.2014.

Regionalni sastanak o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga

Regionalni sastanak o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga

Delegacija Crne Gore prisustvovala je Regionalnom sastanku o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga i zaključaka 23. specijalnog zasijedanja Generalne skupštine, koji se odrzava od 6. do 7. novembar 2014. godine u Ženevi, i koji je organizovan od strane Ekonomsko socijalnog savjeta Ujedinjenih nacija (UNECE).

03.11.2014.

Dodjela sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija

Dodjela sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ostvaruje uspješnu saradnju sa Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori kao i Delegacijom EU u Crnoj Gori. Danas je u Eko zgradi UN, upriličena dodjela 18 sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija koje su prošle program obuke za trenerice, koji je svojim sadržajem ponudio interesantne teme koje će ženama u politici pružiti neophodna znanja i osnažiti ih za dalji rad i političko djelovanje.

02.11.2014.

Svečano uručenje sertifikata trenericama za rodnu ravnopravnost

U okviru Programa rodne ravnopravnosti IPA 2010, koji zajednički sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Delagacija Evropske unije u Crnoj Gori, biće upriličeno svečano uručenje sertifikata za trenerice koje su kao predstavnice parlamentarnih političkih partija učestvovale u višegodišnjem edukativnom programu “Rodna ravnopravnost u političkim partijama”.

31.10.2014.

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Ekspertska misija o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost, organizovana u saradnji sa Odjeljenjem za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, boravila je u Crnoj Gori u periodu od 27. do 29. oktobra 2014. godine.

27.10.2014.

Najava radionice - „Jačanje kapaciteta mehanizama rodne ravnopravnosti“ .

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za rodnu ravnopravnost, preko programa TAIEX Evropske Komisije, održaće sesije/radionice na temu „Jačanje kapaciteta mehanizama rodne ravnopravnosti“ .

17.10.2014.

Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju za žene i muškarce

Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju za žene i muškarce

Ministar dr Suad Numanović danas je govorio na otvaranju TAIEX radionice o jednakim mogućnostima i jednakom tretmanu u zapošljavanju, organizovane u saradnji Evropske komisije sa Odjeljenjem za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Prisutnima se obratio i Šef Delegacije EU u Crnoj Gori NJ.E. Ambasador Mitja Drobnič.

16.10.2014.

Najava:Radionica „Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju“.

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizuje sjutra 17. oktobra 2014. godine radionicu na temu „Jednake mogućnosti i jednak tretman u zapošljavanju“.