Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Образовање и толеранција кључни за развој сваке заједнице

Образовање и толеранција кључни за развој сваке заједнице
Датум објаве: 30.07.2015 14:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


"ЛГБТ Форум Прогрес"ммп уз подршку Министарства за људска и мањинска права организује редовно скупове са занимљивим и актуелним темама из области унапређења квалитета живота припадника/ца лгбт заједнице. Тема последњег скупа била су искуства Француске у прихватању лгбт заједница и њена укљученост у све друштвене токове, о којима је говорила амбасадорка Републике Француске  Вероник Брумо.

Предавање Њ.Е. амбасадорке Брумо одржано је у просторијама  ЛГБТИQ Социјалног центра. Амбасадорка је, у својој презентацији, нагласила значај система образовања у сваком друштву, као једног од кључних елемената за развој заједнице, изградњу толеранције и прихватање различитости,  Сегмент образовања у друштву и његово усмјеравање на поштовање људских права у духу разумијевања и толеранције од немјерљивог  је значаја, сматра Брумо.

Амбасадорка је говорила о ЛГБТИQ активизму у Француској, од формирања првих организација које су се својим радом залагале за видљивост ове популације и  које су покушавале дати свој допринос борби за једнакост свих  градјана/ки Француске без обзира на сексуалну оријентацију и родни идентитет.

Такодје, амбасадорка Брумо, указала је на потешкоће са којима се ЛГБТИQ заједница у Француској суочавала, о процесу сазријевања француског друштва, те изградњи толеранције и солидарности према ЛГБТИQ заједници.

На крају своје презентације амбасадорка Брумо одговарала је на питања активиста/киња и чланова/ица заједнице.

Минисартство за људска и мањинска права