Manja slova Veća slova RSS

>

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom jučerašnjih uvreda na račun poslanika/ca Skupštine Crne Gore

Datum objave: 15.10.2015 16:38 | Autor: pr služba

Ispis Štampaj stranicu


Povodom uvreda koje su tokom jučerašnjeg dana ispred zgrade Skupštine Crne Gore upućene poslanicima/ama Skupštine od strane učesnika/ca protesta, te izoštrenih uvreda po osnovu nacionalne, vjerske i rodne pripadnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava reaguje sledećim saopštenjem za javnost:

„Ovakvi primjeri neadekvatnog ponašanja neminovno narušavaju napore koje svi zajedno ulažemo da bi se građani/ke osjećali ravnopravnim u našem društvu. Ministarstvo osuđuje svaki govor mržnje koji za cilj ima izazivanje negativnih posledica u vidu marginalizacije pojedinca ili grupe u zavisnosti od njegovog/njihovog ličnog svojstva ili pripadnosti.

Ne smijemo dozvoliti da sve što je učinjeno u oblasti jačanja tolerencije ostane dio jedne priče a ne stvarnost u kojoj živimo i koju unapređujemo u cilju uzajamnog poštovanja. Tolerisanje ovakvih oblika ponašanja, opasno je i predstavlja primjer nedemokratske prakse.

Ministartsvo za ljudska i manjinska prava promoviše principe poštovanja ljudskih prava i sloboda svih građana/ki Crne Gore i naglašava značaj antidiskriminacione politike. Unapređenje i zaštita, a najprije poštovanje osnovnih ljudskih prava i sloboda je test koji je svako od nas dužan da položi sa najvišom ocjenom.  Poštujmo prava drugih ljudi kao što poštujemo svoja.

Pozivamo sve građane/ke na veći stepen odgovornosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava. Javna riječ treba da bude u funkciji zaštite ljudskih prava, a ne suprotno."  

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava