Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом јучерашњих увреда на рачун посланика/ца Скупштине Црне Горе

Датум објаве: 15.10.2015 16:38 | Аутор: пр служба

Испис Штампај страницу


Поводом увреда које су током јучерашњег дана испред зграде Скупштине Црне Горе упућене посланицима/ама Скупштине од стране учесника/ца протеста, те изоштрених увреда по основу националне, вјерске и родне припадности, Министарство за људска и мањинска права реагује следећим саопштењем за јавност:

„Овакви примјери неадекватног понашања неминовно нарушавају напоре које сви заједно улажемо да би се грађани/ке осјећали равноправним у нашем друштву. Министарство осуђује сваки говор мржње који за циљ има изазивање негативних последица у виду маргинализације појединца или групе у зависности од његовог/њиховог личног својства или припадности.

Не смијемо дозволити да све што је учињено у области јачања толеренције остане дио једне приче а не стварност у којој живимо и коју унапређујемо у циљу узајамног поштовања. Толерисање оваквих облика понашања, опасно је и представља примјер недемократске праксе.

Министартсво за људска и мањинска права промовише принципе поштовања људских права и слобода свих грађана/ки Црне Горе и наглашава значај антидискриминационе политике. Унапређење и заштита, а најприје поштовање основних људских права и слобода је тест који је свако од нас дужан да положи са највишом оцјеном.  Поштујмо права других људи као што поштујемо своја.

Позивамо све грађане/ке на већи степен одговорности и поштовање основних људских права. Јавна ријеч треба да буде у функцији заштите људских права, а не супротно."  

Министарство за људска и мањинска права