Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Свечаност у Ресурсном центру за дјецу и младе "Подгорица" поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

Свечаност у Ресурсном центру за дјецу и младе "Подгорица" поводом Међународног дана особа са инвалидитетом
Датум објаве: 03.12.2015 10:11 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпМинистарство за људска и мањинска права организовало је јуче свечано обиљежавање Међународног дана особа са инвалидитетом у Ресурсном центру за дјецу и младе „Подгорица“. Свечаност су отворили министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и директор центра Зоран Бошковић.

Мисија ОЕБС –а у Црној Гори пружила је подршку реализацији овог догађаја, што је још један од видова успјешне сарадње коју Министарство осварује са овом организацијом. Овом приликом уручене су интерактивне табле за помоћ у учењу корисницима ресурсних центара за дјецу и младе „Подгорица“, за дјецу и особе са интелектуалним сметњама и аутизмом“1. јун“ и школовање и рехабилитацију лица са поремећајима слуха и говора „Др Перута Ивановић“ из Котора.
Повод ове организације био је дружење са младим људима из ресурсних центара „Подгорица“ и „1. јун“ који су послали једну снажну поруку да осмијех, радост и воља стоје као постулати поштовања дјечијих права.
У гостима су били и ђаци из Основих школа „Павле Ровински“, „Божидар Вуковић Подгоричанин“ и „Владимир Назор“ који су дошли да подрже своје другаре из центара.
Дјеца су наш најбољи допринос овом свијету којег дијелимо, различити, слични, велики, мали, несавршени или одлични у ономе што представљамо.ммп Јучерашњи догађај је пружио слику колико је мало потребно да се дјечији осмијех задржи. Кроз дјецу видимо своје слабости, у њима видимо своје успјехе или неуспјехе, они су наша природна равнотежа. Културно-забавни програм који су приредили ученици/е из ресурсних центара показао је свим присутнима да препрека до људских срца нема.

 
Министар Нумановић им се захвалио од свег срца на свему ономе што су пружили и рекао како је њихов допринос свечаности је немјерљив. Министар им је пожелео да наставе путем на којем су, да им образовање и људска права остану водиље кроз живот. 
У наставку програма присутне је забављао оркестар Савеза слијепих који је дао посебну ноту цијелокупном догађају на општу радост свих присутних.

Видео: Изјава министра Нумановића

Видео: Изјава директора Ресурсног центра Зорана Бошковића

Министарство за људска и мањинска права