Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Подршка још једном успјешно одржаном Монтенегро прајду

Подршка још једном успјешно одржаном Монтенегро прајду
Датум објаве: 13.12.2015 16:50 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У Подгорици је данас одржан трећи по реду Монтенегро приде. Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, са својим сарадницима/ама, присуствовао је догађају подржавајући припаднике/це ове рањиве друштвене категорије у њиховим залагањима за боље поштовање основних људских права.

Отвореност не може уклонити предрасуде, али јесте добар почетак! У својим настојањима да унаприједи поштовање људских права, упорно идемо боље, даље, снажније… Држава Црна Гора пружа подршку интеграцији свих рањивих друштвених група, у сарадњи са међународним организацијама, институцијама и прије свега невладиним организацијама које се залажу за заштиту и унапређење права лгбт заједнице.

Подршка је неопходна свих 365 дана у години. Не само кад створе најповољнији услови за то.

Министар Нумановић је поручио да у агенди борбе за људска права, за њихово пуно поштовање и уважавање, нема мјеста за паузе. Сваки грађанин/ка наше земље мора осјећати једнаку сигурност да живи мирно и без страха без обзира на своју различитост. Такође, овогодишња Поворка,  која је протекла сасвим мирно, и са новом маршутом, оставила је општи утисак да ствари иду на боље и да Црна Гора свјесно напредује у јачању толеранције и уважавању различитости.

Министарство за људска и мањинска права