Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Час на тему права лица са инвалидитетом и заштита од дискриминације

Час на тему права лица са инвалидитетом и заштита од дискриминације
Датум објаве: 13.05.2016 14:36 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпммпМинистарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Удружењем параплегичара Подгорица из Подгорице, организовало је данас предавање на  тему „Права лица са инвалидитетом и заштита од дискриминације “ у Основним школама „Милан Вукотић“ у Голубовцима и „Зарија Вујошевић“ у  Матагужима.

 

Генерална директорица директората за унапређење и заштиту људских права и слобода гдја Бланка Радошевић Маровић и самостална савјетница Александра Поповић, испред Министарства за људска и мањинска права, упознале су ученике/це поменутих Основних школа детаљније о  томе шта су то људска права. Оне су са ученицима/ама разговарале и  о појму дискриминације и заштите од дискриминације, као и о људским правима и слободама права лица са инвалидитетом и механизмима заштите од дискриминације.

 

Дјеца из виших разреда основношколског образовања показала су велико интересовање за права лица са инвалидитетом. Она су, у интерактивном дијалогу са представницама ресорног Министарства, изразила велику спремност за прихватањем особа са инвалидитетом, како у школском окружењу, тако и широј друштвеној заједници.

 

Радионица је реализована у оквиру пројекта по називом  „Промоција права лица са инвалидитетом “ у сарадњи са ГО Голубовци.

 

 

Министарство за људска и мањинска права