Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сјутра почиње ВИИ циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе

Датум објаве: 04.06.2017 15:57 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Овогодишњи циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе почиње сјутра, 5. јуна, у Пржну. Едукативни циклус Министарство за људска и мањинска права и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори успјешно реализују седму годину за редом.

Први семинар/радионица бавиће се темом компаративне анализе црногорског и европског правног оквира у области забране дискриминације. Према наставном плану обуке циклус ће обухватити шест семинара и 6 пратећих радионица.

У уводном дијелу, полазницима/ама овогодишње обуке обратиће се министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка и шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Њ.Е. Мариз Давије.

Предавачи су, као и претходних година, домаћи и међународни експерти/киње из области људских права и представници/е најреферентнијих невладиних организација, чији је рад препознат у области заштите људских права и слобода рањивих група.

Овогодишњим циклусом едукације обухваћени/е су представници/е државних институција, односно контакт особе у чијој је надлежности заштита права рањивих друштвених група у црногорском друштву.

Отварање је предвиђено за 10:30х, у хотелу “Резиденс”, у Пржну.

Министарство за људска и мањинска права