Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство за људска и мањинска права: Насиље над дјететом један је од најтежих облика кршења људских права

Министарство за људска и мањинска права: Насиље над дјететом један је од најтежих облика кршења људских права
Датум објаве: 06.02.2018 12:04 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Насиље над дјететом представља један од најтежих облика кршења људских права.

Министарство за људска и мањинска права подсјећа да се сва  дјеца рађају са основним слободама и правима која припадају свим људским бићима. Због свог узраста, дјеца су упућена на помоћ одраслих. С тим у вези, наглашавамо обавезу одраслих у погледу заштите дјетета, односно потребе да се заштити интегритет дјетета.

Конвенција Уједињених нација о правима дјетета, као најважнији међународни  правни акт, прописује да свако дијете има право на живот. Недавни случај убиства петнаестомјесечног дјечака све нас опомиње да треба да се дубоко замислимо у којој су мјери  наша дјеца заиста заштићена и колико њих ужива своја права.

Црногорско друштво треба да реагује у правцу пуне заштите дјетета од сваког облика насиља и занемаривања од стране родитеља или других особа.

Министарство за људска и мањинска права апелује на грађане и грађанке Црне Горе, да у случају било каквог сазнања о потенцијалном занемаривању или насиљу над дјететом, информишу надлежне институције, Центре за социјални рад и полицију,  који су дужни да пруже одговарајућу помоћ.

Министарство за људска и мањинска права