Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

09.09.2016.

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста Министар економије Владимир Каварић и министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравили су данас у радној посјети општини Петњица током које су разговарали су са предсједником општине Самиром Аговићем и локаним привредницима...

04.08.2016.

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

19.07.2016.

Најава:Завршни округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације сјутра у Подгорици

Посљедњи округли сто у оквиру програма јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације одржаће се сјутра, 20. јула, у Подгорици. Јавна расправа о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о Забрани дискриминације траје од 13. јуна 2016. године и завршава се 25. јула 2016. године.

18.07.2016.

У Херцег Новом одржан други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

У Херцег Новом одржан други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

У Херцег Новом, одржан је данас други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације. Присутнима је представљен текст Нацрта закона и дата могућност да, својим стручним коментарима, сугестијама и предлозима, додатно

15.07.2016.

Најава: други округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације у понедјељак, у Херцег Новом

Министарство позива све заинтересоване да се укључе у Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације, која ће трајати до 25. јула о.г.Други округли сто оџаће се у понедјелак, у Херцег Новом.

11.07.2016.

Посљедња у низу панел дискусија о лгбт правима сјутра у Улцињу

Посљедња у низу панел дискусија са циљем доприноса унапређењу квалитета живота лгбт особа у Црној Гори, одржаће се сјутра, 12. јула 2016. године, у Улцињу. Подсјећамо да догађај организују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права и институције Заштитника људских права и слобода Црне Горе.

10.07.2016.

Најава: Округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

Министарство за људска и мањинска права, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона, организује у уторак, 12. јула 2016. године, први округли сто у оквиру Програма јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације.

10.07.2016.

О унапређењу и заштити права и слобода лгбт популације разговараће се сјутра и у Бару

У Бару се сјутра, 11. јула, одржава панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“. У организацији догађаја учествују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права.

08.07.2016.

Јачање политике из области уважавања различитости на локалном нивоу

Јачање политике из области уважавања различитости на локалном нивоу

У Будви је данас одржана панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТИQ популације. Општина Будва једна је од дванаест црногорских општина које су, до сада потписале Меморандум о сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, а циљ којег је унапређење положаја и заштите права ЛГБТ заједнице и елиминисање свих облика дискриминације на локалном нивоу.

07.07.2016.

У Пријестоници разговарано о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа

У Пријестоници разговарано о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа

На Цетињу је данас одржана шеста панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори.