Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

07.07.2016.

ЛГБТ панел дискусија сјутра у Будви

У Будви се сјутра, 8. јула, одржава седма панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“. У организацији догађаја учествују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права.

06.07.2016.

У Пријестоници Цетиње разговараће се сјутра о унапређењу квалитета живота ЛГБТ популације

У Пријестоници Цетиње ће сјутра, 7. јула, бити одржана шеста, од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“. У организацији догађаја учествују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права.

04.07.2016.

Панел дискусија о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори одржана у Котору

Панел дискусија о унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори одржана у Котору

У Котору је данас одржана пета панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори.Учеснике/це панел дискусије као и све присутне, поздравио је предсједник општине Котор Александар Стјепчевић лично. Он је рекао да град Котор одувијек баштини праве вриједности, а поштовање основних људских права је свакако једна од најважнијих вриједности сваког појединца/ке.

03.07.2016.

Панел о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Котору

У општини Котор, сјутра, 4.7.2016. године, одржаће се пета, од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“.

30.06.2016.

Најава: Панел дискусија о доприносу унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Херцег Новом

Најава: Панел дискусија о доприносу унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Херцег Новом

У општини Херцег Нови, одржава се сјутра, 1.7.2016. године, четврта од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“.

28.06.2016.

Министар Нумановић на регионалној конференцији "Правна заштита у борби против дискриминације у Југоисточној Европи"

Министар Нумановић на регионалној конференцији "Правна заштита у борби против дискриминације у Југоисточној Европи"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић говорио је на отварању дводневне регионалне конференције на тему правне заштите у борби против дискриминације у Југоисточној Европи, коју организује Отворени регионални фонд за правну реформу Југоисточне Европе.

24.06.2016.

Завршена семинар/радионица на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације”

Завршена  семинар/радионица  на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације”

Министарство за људска и мањинска права континуирано спроводи истраживања о степену дискриминације и нетолеранције, као и нивоа социјалне и етничке дистанце према појединим друштвеним групама, као и праћење ставова грађана Црне Горе о појави дискриминације. Резултати последњег истраживања од децембра 2015. године показују да су према мишљењу грађана Црне Горе највише дискриминисани Роми, затим хомосексуалци, а потом лица са инвалидитетом.

24.06.2016.

Радни састанак у општини Даниловград: Нумановић- Ђурановић

Радни састанак у општини Даниловград: Нумановић- Ђурановић

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравио је данас у званичној посјети општини Даниловград и том приликом разговарао са предсједником пштине Даниловград Браниславом Ђурановићем и секретарком Скупштине општине Даниловград Станиславом Бошковић.

22.06.2016.

Најава: семинар/радионица на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организују сјутра, 23. јуна 2016 године, семинар/радионицу на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“, са почетком у 10:30 х, у хотелу “Маестрал“, у Пржну.

21.06.2016.

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

Трећа панел дискусија на тему доприноса унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, одржана је данас у Бијелом Пољу. На панелу је дискутовано о унапређењу права и слобода особа другачије сексуалне оријентације, те неопходности информисања опште и стручне јавности о значају толеранције и уважавања различитости. Истакнуто је да је Црна Гора показала видне и запажене резултате када је ријеч о вођењу лгбт политике, те да с правом нису изостале и похвале са релевантних европских и међународних адреса.