Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

05.01.2015.

Реаговање на напад на активисту ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на активисту и члана ЛГБТ Форума Прогрес и домаћина ЛГБТИQ Социјалног центра, Министарство за људска и мањинска права најоштрије осуђује напад и починиоце истог и позива још једном све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

31.12.2014.

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Министар др Суад Нумановић састао се данас са градоначелником Подгорице Славољубом Стијеповићем. Том приликом, потписан је и Меморандум о разумијевању између Главног града Подгорице и Министарства за људска и мањинска права, заснован на забрани дискриминације, сузбијању дискриминације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета и унапређењу једнакости.

21.12.2014.

Реаговање на напад на просторије ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на просторије ЛГБТ Форума Прогрес у Подгорици, који је, како сазнајемо 25 напад по реду, Министарство за људска и мањинска права позива све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

10.12.2014.

Фудбалска утакмица као завршница

Фудбалска утакмица као завршница

Као завршница овогодишњег обиљежавања Међународног дана људских права, 10. децембра, одиграна је фудбалска утакмица између представника Међународних организација и представника државних институција и цивилног сектора.

10.12.2014.

Посјета Центру „1.јун“

Посјета Центру  „1.јун“

У оквиру догађаја који су испратили овогодишње обиљежавање Међународног дана људских права,10.децембра, министар др Нумановић је са својим сарадницама и представницима/ама других институција и организација које су учествовале у организацији данашњих догађаја, посјетио Центар „1.јун“ на Забјелу.

10.12.2014.

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права

У Скупштини Црне Горе данас је обиљежен Међународни дан људских права, 10. децембар. У организацији Скупштине, Министарства за људска и мањинска права, Институције Заштитника, НВО „Грађанска алијанса“, Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и Представништва УН-а у Црној Гори ове године организована је конференција на тему „Приступачност и особе са инвалидитетом“.

09.12.2014.

Најава: Обиљежавање Међународног дана људских права

Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра, министар др Суад Нумановић учестоваће сјутра на Конференцији „Приступачност и лица са инвалидитетом", у Скупштини Црне Горе. Конференција почиње у 11 часова. Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Скупштином Црне Горе, институцијом Омбудсмана, НВО „Грађанска алијанса“ и Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, сваке године организује обиљежавање овог значајног дана.

09.12.2014.

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Министарство за људска и мањинска права данас је у Бијелом Пољу организовало конференцију у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру. Министар др Суад Нумановић обратио се присутним званицама у уводном дијелу и упутио изразе захвалности име Владе Црне Горе, односно ресорног Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име средњошколцима и средњошколкама који су дошли у значајном броју да испрате овај догађај заједно са директорима својих школа и наставним особљем.

08.12.2014.

Најава: Конференција поводом Међународном дана људских права

Министартсво за људска и мањинска права у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру, организује велику Конференцију на ту тему у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић говориће на отварању, док ће истакнути стручњаци из области заштите људских права из државних органа, невладиног сектора и међународних организација изложити своје презентације у оквиру двије Панел дискусије.

08.12.2014.

Организована дискусија "Улога породице у процесу аутовања лгбт особа" у ЛГБТИQ социјалном центру

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са ЛГБТИQ Социјалним Центром поводом наступајућег дана људских права, 7. децембра 2014. године, организовало је дискусију на тему "Улога породице у процесу оутовања ЛГБТ особа".