Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

10.06.2015.

Најава: "Људска права и заштита од дискриминације кроз процес ЕУ интеграција"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће сјутра, 11.јуна, округли сто на тему „Људска права и заштита од дискриминације кроз процес ЕУ интеграција” који ће се одржати у хотелу Подгорица, са почетком у 10:30 часова.

28.05.2015.

В циклус едукације из области антидискриминаторног понашања и праксе

В циклус едукације из области антидискриминаторног понашања и праксе

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори започело је данас са едукативним циклусом из области антидискриминаторног понашања и праксе. Ова сарадња успјешно реализује систем обуке свих оних који су дужни/е да препознају дискриминацију и пружају заштиту од исте по било ком основу, и то већ пету годину за редом. Први семинар/радионица петог циклуса бави се општим правним режимом забране дискриминације –антидискриминационим законодавним оквиром са механизмима заштите.

27.05.2015.

Пети циклус едукација из области антидискриминационог понашања и праксе

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори започиње пети циклус едукација из области антидискриминаторног понашања и праксе. Циљ едукације је оспособљавање свих оних који су дужни/е да пружају заштиту од дискриминације по било ком основу.

13.05.2015.

Општина Тиват: јачање степена толеранције

Данас је и са Општином Тиват, унапријеђена сарадња на заштити и унапређењу основних људских права и јачању толеранције према особа другачије сексуалне оријентације кроз потписавање Меморандума о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета.

11.05.2015.

У Херцег Новом потписан Меморандум о разумјевању и мјерама у борби против дискриминације према ЛГБТ особама

У Херцег Новом потписан Меморандум о  разумјевању и мјерама  у борби против дискриминације  према  ЛГБТ особама

Данас су министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и предсједник Општине Херцег Нови Никола Гојковић потписали Меморандум о разумјевању и мјерама у борби против дискриминације према ЛГБТ особама . Циљ потписивања овог споразума је сарадња државних и локалних власти на унапређивању људских права и слобода и уважавању различитости ЛГБТ заједнице у Црној Гори.

10.05.2015.

Даљи кораци у сарадњи: примјери добре праксе Шведске и Црне Горе

Даљи кораци у сарадњи: примјери добре праксе Шведске и Црне Горе

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић састао се данас са министарком културе и демократије Шведске Алис Бах Кунке и члановима/ицама делегације Шведске у оквиру тродневног међународног министарског ИДАХО Форума ИИИ који је данас започео у хотелу „Сплендид“.

13.04.2015.

Саопштење за јавност поводом инцидента у "Гоод Феллас"-у

Поводом инцидента који се догодио уочи једног од најзначајнијих хришћанских празника, Васкрса, на истакнутог борца за права и слободе припадника/ца лгбт заједнице, извршног директора невладине организације ЛГБТ Форум Прогрес и члана Владиног Савјета за заштиту од дискриминације, Стевана Миливојевића, Министарство за људска и мањинска права жели да обавјести јавност да:

27.01.2015.

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

У школама су данас часови историје били посвећени теми људског страдања у геноциду који су вршени од стране нациста од 1939. до 1945. године, односно Холокаусту. Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством просвјете организовало је данас час посвећен сјећању на један од најсуровијих догађаја у периоду Другог свјетског рата и жртве, неминовну и најтежу посљедицу сваког рата у Гимназији "Слободан Шкеровић".

19.01.2015.

Министар др Нумановић у радној посјети Општини Улцињ

Министар др Нумановић у радној посјети Општини  Улцињ

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравио је данас у радној посјети Општини Улцињ гдје је са предсједником Општине господином Фатмиром Гјеком разговарао о актуелним темама сарадње ове Општине и Министарства.

18.01.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације према ЛГБТ особама са Општином Улцињ

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић одржаће сјутра, 19. јануара, радни састанак са предсједником Општине Улцињ господином Фатмиром Гјеком. Том приликом, а у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, биће потписан Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама.