Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

26.11.2014.

Учешће министра др Нумановића на округлом столу о улози инспекцијских органа у заштити од дискриминације

Учешће министра др Нумановића на округлом столу о улози инспекцијских органа у заштити од дискриминације Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић учествовао је данас на округлом столу на тему улоге инспекцијских органа у заштити од дискриминације, организовану од стране НВО Центар за антидискриминацију ,,Еквиста”, а уз финансијску подршку амбасаде Краљевине Норвешке у Београду.

17.11.2014.

Најава Меморандум о разумијевању са Општином Бар

Министарство за људска и мањинска права у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, потписаће сјутра, 18. новембра 2014. године, са Општином Бар, Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама

14.11.2014.

Завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације

Завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације

Планом едукације и промоције антидискриминаторног понашања и праксе, Министарство за људска и мањинска права, успјешно оспособљавања све већи број оних који/е су посредно и/или непосредно укључени/е у спровођење антидискриминационог законодавства. Данас је завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације.

12.11.2014.

Најава завршне едукативне радионице за заштиту од дискриминације

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, континуирано спроводи активности на плану едукације и промоције антидискриминаторног понашања и праксе. Након реализације Плана едукације и Плана промоције у 2011., 2012. и 2013. године, завршава се и реализација Плана за 2014.

09.11.2014.

Најава - Меморандум са општином Будва

Министарство за људска и мањинска права у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, потписаће сјутра, 10. новембра 2014. године, са општином Будва, Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама.

06.11.2014.

Потписивање Римске Декларације

Потписивање Римске Декларације

У организацији Италијанског Предсједништва Савјетом ЕУ и Европске комисије, а у циљу истицања важности политика једнакости, у Риму је данас започео Самит о једнакости.Тема конференције на високом нивоу је обликовање будућности политика једнакости у ЕУ.

02.11.2014.

У Подгорици одржан Монтенегро Прајд 2014.

У Подгорици одржан  Монтенегро Прајд 2014.

У Подгорици је данас одржан Монтенегро Прајд 2014. у организацији невладине организације Квир Монтенегро. Поворка је окупила значајан број присталица ЛГБТ популације, као и грађана/ки који су дошли да подрже права ове заједнице.

29.10.2014.

Реаговање Министарства на писање Информера

Трагом писања Информера Министарство за људска и мањинска права реагује следећим саопштењем за јавност:

28.10.2014.

Реаговање Министарства на дешавања у сусрет Паради поноса

У сусрет организовању треће по реду Параде поноса и појединих наступа који се могу чути у медијима у вези са овим догађајем, а нарочито вријеђања и физичког напада попут оног који се јуче догодио у Тивту, на активисту НВО ЛГБТ ,,Форум прогрес”, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност о следећем:

21.10.2014.

ИВ Циклус едукације из области заштите од дискриминације

ИВ Циклус едукације из области заштите од дискриминације

Данас је, у хотелу “Маестрал” у Пржну, завршен четврти по реду дводневни семинар/радионица ИВ циклуса едукације из области заштите од дискриминације и имплементације Закона о забрани дискриминације. Четврту годину за редом, Министарство за људска и мањинска права огранизује уз подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори. Ове године учесници су судије за прекршаје. Тема овог семинара је “Заштита од дискриминације ЛГБТ особа-антидискриминациони законодавни оквир са механизмима заштите”.