Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

15.01.2015.

Завршна конференција пројекта "Убрзајмо људска права"

Завршна конференција пројекта "Убрзајмо људска права" Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на завршној конференцији пројекта ''Убрзајмо људска права''. Овај пројекат је од великог значаја за проналажење стратешких орјентира за наставак борбе против дискриминације.

05.01.2015.

Реаговање на напад на активисту ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на активисту и члана ЛГБТ Форума Прогрес и домаћина ЛГБТИQ Социјалног центра, Министарство за људска и мањинска права најоштрије осуђује напад и починиоце истог и позива још једном све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

31.12.2014.

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Министар др Суад Нумановић састао се данас са градоначелником Подгорице Славољубом Стијеповићем. Том приликом, потписан је и Меморандум о разумијевању између Главног града Подгорице и Министарства за људска и мањинска права, заснован на забрани дискриминације, сузбијању дискриминације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета и унапређењу једнакости.

21.12.2014.

Реаговање на напад на просторије ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на просторије ЛГБТ Форума Прогрес у Подгорици, који је, како сазнајемо 25 напад по реду, Министарство за људска и мањинска права позива све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

10.12.2014.

Фудбалска утакмица као завршница

Фудбалска утакмица као завршница

Као завршница овогодишњег обиљежавања Међународног дана људских права, 10. децембра, одиграна је фудбалска утакмица између представника Међународних организација и представника државних институција и цивилног сектора.

10.12.2014.

Посјета Центру „1.јун“

Посјета Центру  „1.јун“

У оквиру догађаја који су испратили овогодишње обиљежавање Међународног дана људских права,10.децембра, министар др Нумановић је са својим сарадницама и представницима/ама других институција и организација које су учествовале у организацији данашњих догађаја, посјетио Центар „1.јун“ на Забјелу.

10.12.2014.

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права

У Скупштини Црне Горе данас је обиљежен Међународни дан људских права, 10. децембар. У организацији Скупштине, Министарства за људска и мањинска права, Институције Заштитника, НВО „Грађанска алијанса“, Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и Представништва УН-а у Црној Гори ове године организована је конференција на тему „Приступачност и особе са инвалидитетом“.

09.12.2014.

Најава: Обиљежавање Међународног дана људских права

Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра, министар др Суад Нумановић учестоваће сјутра на Конференцији „Приступачност и лица са инвалидитетом", у Скупштини Црне Горе. Конференција почиње у 11 часова. Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Скупштином Црне Горе, институцијом Омбудсмана, НВО „Грађанска алијанса“ и Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, сваке године организује обиљежавање овог значајног дана.

09.12.2014.

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Министарство за људска и мањинска права данас је у Бијелом Пољу организовало конференцију у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру. Министар др Суад Нумановић обратио се присутним званицама у уводном дијелу и упутио изразе захвалности име Владе Црне Горе, односно ресорног Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име средњошколцима и средњошколкама који су дошли у значајном броју да испрате овај догађај заједно са директорима својих школа и наставним особљем.

08.12.2014.

Најава: Конференција поводом Међународном дана људских права

Министартсво за људска и мањинска права у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру, организује велику Конференцију на ту тему у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић говориће на отварању, док ће истакнути стручњаци из области заштите људских права из државних органа, невладиног сектора и међународних организација изложити своје презентације у оквиру двије Панел дискусије.