Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

24.06.2016.

Завршена семинар/радионица на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације”

Завршена  семинар/радионица  на тему “Забрана дискриминације и механизми заштите од дискриминације” Министарство за људска и мањинска права континуирано спроводи истраживања о степену дискриминације и нетолеранције, као и нивоа социјалне и етничке дистанце према појединим друштвеним групама, као и праћење ставова грађана Црне Горе о појави дискриминације. Резултати последњег истраживања од децембра 2015. године показују да су према мишљењу грађана Црне Горе највише дискриминисани Роми, затим хомосексуалци, а потом лица са инвалидитетом.

24.06.2016.

Радни састанак у општини Даниловград: Нумановић- Ђурановић

Радни састанак у општини Даниловград: Нумановић- Ђурановић

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравио је данас у званичној посјети општини Даниловград и том приликом разговарао са предсједником пштине Даниловград Браниславом Ђурановићем и секретарком Скупштине општине Даниловград Станиславом Бошковић.

22.06.2016.

Најава: семинар/радионица на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организују сјутра, 23. јуна 2016 године, семинар/радионицу на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“, са почетком у 10:30 х, у хотелу “Маестрал“, у Пржну.

21.06.2016.

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

О толеранцији и уважавању различитости разговарано на панелу у Бијелом Пољу

Трећа панел дискусија на тему доприноса унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, одржана је данас у Бијелом Пољу. На панелу је дискутовано о унапређењу права и слобода особа другачије сексуалне оријентације, те неопходности информисања опште и стручне јавности о значају толеранције и уважавања различитости. Истакнуто је да је Црна Гора показала видне и запажене резултате када је ријеч о вођењу лгбт политике, те да с правом нису изостале и похвале са релевантних европских и међународних адреса.

20.06.2016.

Најава:Панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Бијелом Пољу

Најава:Панел дискусија о доприносу унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори, сјутра у Бијелом Пољу

Трећа,од планираних десет панел дискусија на тему „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“, биће одржана сјутра, 21. јуна 2016. године, у Бијелом Пољу.

15.06.2016.

Одговор Министарства за људска и мањинска права на неосноване и непримјерене оптужбе ЛГБТ Форума Прогресс

Министарство за људска и мањинска права има вишегодишњу, отворену, директну и врло квалитетну комуникацију и сарадњу са ЛГБТ Форумом Прогресс, те није било разлога да ова НВО иступи у јавност са непровјереним информацијама и непримјереним обраћањем министру Нумановићу, који је увијек показивао разумијевање, кооперативност и уважавање свих невладиних организација једнако и спремност за сарадњу, кроз институционални И законодавни оквир.

15.06.2016.

Одржана панел дискусија "Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

Одржана панел дискусија  "Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

ЛГБТ заједница у Подгорици је много видљивија него у осталим црногорским општинама, оцијењено је на панел дискусији "Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“ и поручено да мора бити свјесно да су сви појединци различити и да разлике не смију бити разлог дискриминације.

14.06.2016.

Најава: Министар Нумановић у радној посјети општини Беране

Најава: Министар Нумановић у радној посјети општини Беране

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравиће сјутра, 15. јуна 2016. године, у радној посјети општини Беране и разговарати са предсједником општине Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима/ама о активностима ове Општине на унапређењу стања људских и мањинских права, са посебним акцентом на права и слободе припадника/ца рањивих група и политику једнаких могућности.

14.06.2016.

Најава: Панел дискусија „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

Најава: Панел дискусија „Допринос унапређењу квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори“

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, организује панел дискусије у десет црногорских општина са којима је Министарство потписало Меморандуме о сарадњи у борби против дискриминације по основу сексуалне оријентације и родног идентитета. Прва панел дискусија одржаће се сјутра, 15. јуна у Подгорици, у новој згради Скупштине Главног града са почетком у 11х.

13.06.2016.

Јавни позив за укључивање у Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о Забрани дискриминације

Министарство за људска и мањинска права, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12), покреће Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације и упућује јавни позив свим заинтересованим грађанима/кама, стручним и научним институцијама, државним органима, Главном граду, Пријестоници и општинама, струковним удружењима, политичким партијама, синдикатима, савјетима мањина, вјерским заједницама, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим организацијама, заједницама и појединицима/кама