Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

26.01.2016.

Листа кандидата/киња за Радну групу за израду Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ("Службени лист ЦГ", бр. 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује листу кандидата/киња за члана/ицу Радне групе за израд Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021.

22.01.2016.

Јавни позив за члана/чланицу Радне групе за израду Предлога Закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/кандидаткиње за члана/чланицу Радне групе за израду Предлога Закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

14.01.2016.

Јавни позив за предлагање члана радне групе за израду Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости и израду Акционог плана за 2017. годину

Министарство за људска и мањинска права позива све невладине организације које се баве питањима из области људских права са инвалидитетом да учествују у процесу одабира три кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021. и израду Акционог плана за 2017. годину.

12.01.2016.

Осуда напада на извршног директора НВО "ЛГБТ Форум прогрес" Стевана Миливојевића

Осуда напада на извршног директора НВО "ЛГБТ Форум прогрес" Стевана Миливојевића

Инциденти мотивисани предрасудама и са насилним предзнаком често су усмјерени ка ЛГБТИ особама, а посебну пажњу изазивају ЛГБТИ активисти који се залажу за већу видљивост ЛГБТИ особа. Овакви инциденти само да нам указују колика је потреба за активизмом и промјенама у нашем друштву, које тежи пуној демократији и владавини права.

28.12.2015.

Најава: Представљање резултата истраживања на тему „Однос грађана према дискриминацији у Црној Гори“

Најава: Представљање резултата истраживања на тему „Однос грађана према дискриминацији у Црној Гори“

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 29. децембра 2015. године, конференцију за медије поводом представљања резултата истраживања на тему „Однос грађана према дискриминацији у Црној Гори“. Истраживање је, за потребе Министарства, спровела агенција за испитивање јавног мњења „Дамар“.

15.12.2015.

Завршен овогодишњи циклус едукације о пружању заштите у случајевима дискриминације

Завршен овогодишњи циклус едукације о пружању заштите у случајевима дискриминације

Министарство за људска и мањинска права је у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори успјешно реализовало В по реду циклус едукације о пружању заштите у случајевима дискриминације. Полазници/е овогодишњег циклуса били су представници/е државног тужилаштва.

13.12.2015.

Подршка још једном успјешно одржаном Монтенегро прајду

Подршка још једном успјешно одржаном Монтенегро прајду

У Подгорици је данас одржан трећи по реду Монтенегро приде. Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, са својим сарадницима/ама, присуствовао је догађају подржавајући припаднике/це ове рањиве друштвене категорије у њиховим залагањима за боље поштовање основних људских права.

09.12.2015.

Панел дискусија" Људска права у Црној Гори"

Панел дискусија" Људска права у Црној Гори"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отворио је данас панел о људским правима у Црној Гори заједно са сталном координаторком Система Уједињених нација у земљи Фионом Меклуни. Панел дискусија одржана је у Еко згради Уједињених нација, а у организацији Министарства вањских послова и европских интеграција и Система Уједињених нација у земљи.

09.12.2015.

Јавни час о људским правима

Јавни час о људским правима

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 10. децембра, Јавни час о људским правима у гимназији „Стојан Церовић“ у Никшићу. Министар др Суад Нумановић обратиће се гимназијалцима/ама у уводном дијелу, док ће о људским правима, у наставку часа, говорити његови најближи сарадници/е. Час је у циљу информисања младих генерација о стању, унапређењу и поштовању људских права у Црној Гори.

08.12.2015.

Панел поводом обиљежавања Дана људских права

Панел поводом обиљежавања Дана људских права

Министар за људска и мањинска права отвориће сјутра, заједно са сталном координаторком УН система у Црној Гори Фионом Меклуни, панел поводом Међународног дана људских права 10. децембра. Панел организују Министарство вањских послова и европских интеграција Црне Горе и Систем Уједињених нација у Црној Гори