Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

10.12.2014.

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права

У Скупштини Црне Горе обиљежен Међународни дан људских права У Скупштини Црне Горе данас је обиљежен Међународни дан људских права, 10. децембар. У организацији Скупштине, Министарства за људска и мањинска права, Институције Заштитника, НВО „Грађанска алијанса“, Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и Представништва УН-а у Црној Гори ове године организована је конференција на тему „Приступачност и особе са инвалидитетом“.

09.12.2014.

Најава: Обиљежавање Међународног дана људских права

Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра, министар др Суад Нумановић учестоваће сјутра на Конференцији „Приступачност и лица са инвалидитетом", у Скупштини Црне Горе. Конференција почиње у 11 часова. Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Скупштином Црне Горе, институцијом Омбудсмана, НВО „Грађанска алијанса“ и Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, сваке године организује обиљежавање овог значајног дана.

09.12.2014.

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Одржана конференција поводом Међународног дана људских права у Бијелом Пољу

Министарство за људска и мањинска права данас је у Бијелом Пољу организовало конференцију у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру. Министар др Суад Нумановић обратио се присутним званицама у уводном дијелу и упутио изразе захвалности име Владе Црне Горе, односно ресорног Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име средњошколцима и средњошколкама који су дошли у значајном броју да испрате овај догађај заједно са директорима својих школа и наставним особљем.

08.12.2014.

Најава: Конференција поводом Међународном дана људских права

Министартсво за људска и мањинска права у сусрет Међународном дану људских права, 10. децембру, организује велику Конференцију на ту тему у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић говориће на отварању, док ће истакнути стручњаци из области заштите људских права из државних органа, невладиног сектора и међународних организација изложити своје презентације у оквиру двије Панел дискусије.

08.12.2014.

Организована дискусија "Улога породице у процесу аутовања лгбт особа" у ЛГБТИQ социјалном центру

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са ЛГБТИQ Социјалним Центром поводом наступајућег дана људских права, 7. децембра 2014. године, организовало је дискусију на тему "Улога породице у процесу оутовања ЛГБТ особа".

05.12.2014.

Министар др Нумановић боравио у посјети Пријестоници Цетиње

Министар др Нумановић боравио у посјети Пријестоници Цетиње

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић састао се данас са градоначелником Пријестонице Цетиње Александром Богдановићем на Цетињу.Током посјете министра Нумановића, потписан је и Споразум о сарадњи између Пријестонице Цетиње и Министарства за људска и мањинска права, заснован на забрани дискриминације, сузбијању дискриминације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета и унапријеђењу једнакости.

26.11.2014.

Учешће министра др Нумановића на округлом столу о улози инспекцијских органа у заштити од дискриминације

Учешће министра др Нумановића на округлом столу о улози инспекцијских органа у заштити од дискриминације

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић учествовао је данас на округлом столу на тему улоге инспекцијских органа у заштити од дискриминације, организовану од стране НВО Центар за антидискриминацију ,,Еквиста”, а уз финансијску подршку амбасаде Краљевине Норвешке у Београду.

17.11.2014.

Најава Меморандум о разумијевању са Општином Бар

Министарство за људска и мањинска права у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, потписаће сјутра, 18. новембра 2014. године, са Општином Бар, Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама

14.11.2014.

Завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације

Завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације

Планом едукације и промоције антидискриминаторног понашања и праксе, Министарство за људска и мањинска права, успјешно оспособљавања све већи број оних који/е су посредно и/или непосредно укључени/е у спровођење антидискриминационог законодавства. Данас је завршен четврти циклус едукације о пружању заштите од дискриминације.

12.11.2014.

Најава завршне едукативне радионице за заштиту од дискриминације

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, континуирано спроводи активности на плану едукације и промоције антидискриминаторног понашања и праксе. Након реализације Плана едукације и Плана промоције у 2011., 2012. и 2013. године, завршава се и реализација Плана за 2014.