Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

13.04.2015.

Саопштење за јавност поводом инцидента у "Гоод Феллас"-у

Поводом инцидента који се догодио уочи једног од најзначајнијих хришћанских празника, Васкрса, на истакнутог борца за права и слободе припадника/ца лгбт заједнице, извршног директора невладине организације ЛГБТ Форум Прогрес и члана Владиног Савјета за заштиту од дискриминације, Стевана Миливојевића, Министарство за људска и мањинска права жели да обавјести јавност да:

27.01.2015.

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

У школама су данас часови историје били посвећени теми људског страдања у геноциду који су вршени од стране нациста од 1939. до 1945. године, односно Холокаусту. Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством просвјете организовало је данас час посвећен сјећању на један од најсуровијих догађаја у периоду Другог свјетског рата и жртве, неминовну и најтежу посљедицу сваког рата у Гимназији "Слободан Шкеровић".

19.01.2015.

Министар др Нумановић у радној посјети Општини Улцињ

Министар др Нумановић у радној посјети Општини  Улцињ

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравио је данас у радној посјети Општини Улцињ гдје је са предсједником Општине господином Фатмиром Гјеком разговарао о актуелним темама сарадње ове Општине и Министарства.

18.01.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације према ЛГБТ особама са Општином Улцињ

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић одржаће сјутра, 19. јануара, радни састанак са предсједником Општине Улцињ господином Фатмиром Гјеком. Том приликом, а у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, биће потписан Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама.

15.01.2015.

Завршна конференција пројекта "Убрзајмо људска права"

Завршна конференција пројекта "Убрзајмо људска права"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на завршној конференцији пројекта ''Убрзајмо људска права''. Овај пројекат је од великог значаја за проналажење стратешких орјентира за наставак борбе против дискриминације.

05.01.2015.

Реаговање на напад на активисту ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на активисту и члана ЛГБТ Форума Прогрес и домаћина ЛГБТИQ Социјалног центра, Министарство за људска и мањинска права најоштрије осуђује напад и починиоце истог и позива још једном све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

31.12.2014.

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Потписан Меморандум о разумијевању и унапређењу положаја лгбт заједнице са Главним градом

Министар др Суад Нумановић састао се данас са градоначелником Подгорице Славољубом Стијеповићем. Том приликом, потписан је и Меморандум о разумијевању између Главног града Подгорице и Министарства за људска и мањинска права, заснован на забрани дискриминације, сузбијању дискриминације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета и унапређењу једнакости.

21.12.2014.

Реаговање на напад на просторије ЛГБТ Форума Прогрес

Поводом напада на просторије ЛГБТ Форума Прогрес у Подгорици, који је, како сазнајемо 25 напад по реду, Министарство за људска и мањинска права позива све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.

10.12.2014.

Фудбалска утакмица као завршница

Фудбалска утакмица као завршница

Као завршница овогодишњег обиљежавања Међународног дана људских права, 10. децембра, одиграна је фудбалска утакмица између представника Међународних организација и представника државних институција и цивилног сектора.

10.12.2014.

Посјета Центру „1.јун“

Посјета Центру  „1.јун“

У оквиру догађаја који су испратили овогодишње обиљежавање Међународног дана људских права,10.децембра, министар др Нумановић је са својим сарадницама и представницима/ама других институција и организација које су учествовале у организацији данашњих догађаја, посјетио Центар „1.јун“ на Забјелу.