Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

09.11.2014.

Најава - Меморандум са општином Будва

Министарство за људска и мањинска права у циљу сарадње са локалним властима на унапређењу положаја и заштите права ЛГБТ заједнице, потписаће сјутра, 10. новембра 2014. године, са општином Будва, Меморандум о разумијевању и мјерама у борби против дискриминације по основу сексуалне орјентације или родног идентитета и промоцији толеранције према ЛГБТ особама.

06.11.2014.

Потписивање Римске Декларације

Потписивање Римске Декларације

У организацији Италијанског Предсједништва Савјетом ЕУ и Европске комисије, а у циљу истицања важности политика једнакости, у Риму је данас започео Самит о једнакости.Тема конференције на високом нивоу је обликовање будућности политика једнакости у ЕУ.

02.11.2014.

У Подгорици одржан Монтенегро Прајд 2014.

У Подгорици одржан  Монтенегро Прајд 2014.

У Подгорици је данас одржан Монтенегро Прајд 2014. у организацији невладине организације Квир Монтенегро. Поворка је окупила значајан број присталица ЛГБТ популације, као и грађана/ки који су дошли да подрже права ове заједнице.

29.10.2014.

Реаговање Министарства на писање Информера

Трагом писања Информера Министарство за људска и мањинска права реагује следећим саопштењем за јавност:

28.10.2014.

Реаговање Министарства на дешавања у сусрет Паради поноса

У сусрет организовању треће по реду Параде поноса и појединих наступа који се могу чути у медијима у вези са овим догађајем, а нарочито вријеђања и физичког напада попут оног који се јуче догодио у Тивту, на активисту НВО ЛГБТ ,,Форум прогрес”, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност о следећем:

21.10.2014.

ИВ Циклус едукације из области заштите од дискриминације

ИВ Циклус едукације из области заштите од дискриминације

Данас је, у хотелу “Маестрал” у Пржну, завршен четврти по реду дводневни семинар/радионица ИВ циклуса едукације из области заштите од дискриминације и имплементације Закона о забрани дискриминације. Четврту годину за редом, Министарство за људска и мањинска права огранизује уз подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори. Ове године учесници су судије за прекршаје. Тема овог семинара је “Заштита од дискриминације ЛГБТ особа-антидискриминациони законодавни оквир са механизмима заштите”.

16.10.2014.

Представљен Иницијални извјештај Црне Горе о имплементацији Међународног пакта о грађанским и политичким правима на 112. Засиједању Комитета Уједињених нација за права човјека, Женева

Представљен Иницијални извјештај Црне Горе о имплементацији Међународног пакта о грађанским и политичким правима на 112. Засиједању Комитета Уједињених нација за права човјека, Женева

Делегација Владе Црне Горе на челу са Славицом Рабреновић, Генералним директорком Директората за извршење кривичних санкција,представила је током протекла два дана Иницијални Извјештај Црне Горе о имплементацији Међународног пакта о грађанским и политичким правима, пред Комитетом за људска права у Женеви.

09.10.2014.

Саопштење за јавност

У сусрет организовању Поворке поноса у Подгорици и појединих наступа који се могу чути у медијима у вези са овим догађајем, Министарство за људска и мањинска права обавјештава јавност да осуђује сваки говор мржње у односу на ЛГБТ популацију и друге рањиве друштвене групе, а нарочито његово ширење путем медија, објављивањем текстова у којима су присутни елементи нетрпељивости, мржње и нетолеранције. Такође, осуђујемо и све покушаје да се пласирају ставови који подстичу нетрпељивост и мржњу према другима због њихове различитости.

25.09.2014.

Завршна јавна трибина поводом Нацрта Закона о забрани дискриминације лица са инвалидитетом

Завршна јавна трибина поводом Нацрта Закона о забрани дискриминације лица са инвалидитетом

Министар др Нумановић данас је са шефом Делегације УН у Црној Гори Митјом Дробничом и шефом представништва УНИЦЕФ-а за Црну Гору Бенџамином Перксом отворио завршну Јавну расправу о Нацрту Закона о забрани дискриминације лица са инвалидитетом у Подгорици.

24.09.2014.

Најава: Завршна Јавна расправа о Нацрту закона о забрани дискриминације лица са инвалидитетом

Сјутра, 25. септембра 2014. одржаће се завршна јавна трибина поводом Нацрта закона о забрани дискриминације лица са инвалидитетом, са почетком у 11 часова у пленарној сали старе зграде Владе.