Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

23.09.2017.

Још један успјешно завршен Монтенегро прајд

Још један успјешно завршен Монтенегро прајд Да је Црна Гора држава која има капацитете да прихвати све своје различитости и јача ниво толеранције у свом друштву, потврђено је још једном на данашњем петом Монтенегро прајду, одржаном у Подгорици.

16.08.2017.

Ин Мемориам: Милан Шарановић

Ин Мемориам: Милан Шарановић

Милан је имао значајну улогу у доприносу поштовању људског достојанства и права особа с инвалидитетом у Црној Гори. Са посебним жаром залагао се за смањивање вишеструке дискриминације особа са инвалидитетом и унапређење квалитета њиховог живота.

26.07.2017.

Министар Зенка разговарао о сарадњи на унапријеђењу поштовања људских права са предсједницима општина Жабљак и Шавник

Министар Зенка разговарао о сарадњи на унапријеђењу поштовања људских права са предсједницима општина Жабљак и Шавник

У разговору је констатовано да том озбиљном друштвеном процесу, који подразумијева бројне реформе у систему и друштву, треба приступити системски на начин што ће се обухватити све кључне области друштвеног живота и унаприједити друштвени амбијент којим се гарантују заштита и поштовање људских права и слобода и са локалног нивоа. С тим у вези, министар Зенка предложио је да се у циљу остваривања видљивијих резултата сарадње, сусрети и дијалог о актуелнијм питањима интензивирају у наредном периоду.

20.07.2017.

Колашин домаћин радионице “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова”

Колашин домаћин радионице “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова”

У Колашину је одржана дводневна радионица “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова”, која је имала за циљ упознавање учесника/ца са прегледом постојећих локалних ЛГБТИ акционих планова у Европи, развијањем вјештина у изради локалних акционих планова у Црној Гори, те идентификовањем и дефинисањем кључних праваца дјеловања у оквиру истих.

11.07.2017.

Обиљежен Дан сјећања на жртве ратова вођених на просторима бивше СРФЈ

Обиљежен Дан сјећања на жртве ратова вођених на просторима бивше СРФЈ

Поводом обиљежавања Дана сјећања на цивилне жртве ратова вођених на просторима бивше СФРЈ у периоду 1991-2001., делегација Владе Црне Горе, у чијем саставу су били потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин и министарка без портфеља Марија Вучиновић, положила је данас цвијеће на спомен обиљежје у парку „Побрежје“, у Подгорици... Видео

03.07.2017.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ''бр. 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

23.06.2017.

Листа кандидата/киња НВО

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

12.06.2017.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за Комисију за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021.

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ''бр. 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

04.06.2017.

Сјутра почиње ВИИ циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе

Овогодишњи циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе почиње сјутра, 5. јуна, у Пржну. Едукативни циклус Министарство за људска и мањинска права и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори успјешно реализују седму годину за редом.

19.05.2017.

Међународни министарски форум ИДАХОТ 2017.

Међународни министарски форум ИДАХОТ 2017.

Медјународни дан борбе против хомофобије и трансфобије (ИДАХО) који се обиљежава 17. маја прати, почев од 2013. године и одржавање међународне конференције посвећене питањима права и слобода ЛГБТ особа ИДАХОТ Форум. Овогодишњи ИДАХОТ Форум одржава се у Бриселу и бави се темом значаја породице, односно јачања улоге коју породица има у животу сваког појединца/ке, а посебно у контексту особа које су другачије сексуалне оријентације.