Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

11.12.2016.

Завршетак шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организује завршну семинар/радионицу шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите.

09.12.2016.

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је данас на националној радионици „Дјеца с инвалидитетом у Црној Гори кроз објектив УН Конвенције о правима особа са са инвалидитетом”, коју је организовало Удружење младих са хендикепом Црне Горе у сарадњи с Европским форумом особа с инвалидитетом и УНИЦЕФом.

14.11.2016.

Јавни позив за предлагање мјера за Акциони план за Стратегију за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа

На основу члана 3 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“, број 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив за консултације ЛГБТ особама, ЛГБТ групама и невладиним организацијама, невладиним организацијама...

22.09.2016.

Усвојена Анализа о усклађености прописа у Црној Гори са Законом о забрани дискриминације лица са инвалидитетом

Влада Црне Горе усвојила је данас Анализу усклађености прописа у Црној Гори са Законом о забрани дискриминације лица са инвалидитетом и Конвенцијом УН о правима лица са инвалидитетом, са препорукама за хармонизацију.Документ садржи свеобухватну анализу законодавства Црне Горе и покрива тринаест области законског регулисања у шездесетак законских текстова.

09.09.2016.

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Министар економије Владимир Каварић и министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравили су данас у радној посјети општини Петњица током које су разговарали су са предсједником општине Самиром Аговићем и локаним привредницима...

04.08.2016.

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

19.07.2016.

Најава:Завршни округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације сјутра у Подгорици

Посљедњи округли сто у оквиру програма јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације одржаће се сјутра, 20. јула, у Подгорици. Јавна расправа о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о Забрани дискриминације траје од 13. јуна 2016. године и завршава се 25. јула 2016. године.

18.07.2016.

У Херцег Новом одржан други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

У Херцег Новом одржан други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

У Херцег Новом, одржан је данас други округли сто о Нацрту закона оизмјенама и допунама Закона о забрани дискриминације. Присутнима је представљен текст Нацрта закона и дата могућност да, својим стручним коментарима, сугестијама и предлозима, додатно

15.07.2016.

Најава: други округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације у понедјељак, у Херцег Новом

Министарство позива све заинтересоване да се укључе у Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације, која ће трајати до 25. јула о.г.Други округли сто оџаће се у понедјелак, у Херцег Новом.

11.07.2016.

Посљедња у низу панел дискусија о лгбт правима сјутра у Улцињу

Посљедња у низу панел дискусија са циљем доприноса унапређењу квалитета живота лгбт особа у Црној Гори, одржаће се сјутра, 12. јула 2016. године, у Улцињу. Подсјећамо да догађај организују НВО Јувентас и Qуеер Монтенегро, уз подршку Министарства за људска и мањинска права и институције Заштитника људских права и слобода Црне Горе.