Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

07.07.2016.

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba Na Cetinju je danas održana šesta panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.

07.07.2016.

LGBT panel diskusija sjutra u Budvi

U Budvi se sjutra, 8. jula, održava sedma panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.07.2016.

U Prijestonici Cetinje razgovaraće se sjutra o unapređenju kvaliteta života LGBT populacije

U Prijestonici Cetinje će sjutra, 7. jula, biti održana šesta, od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

04.07.2016.

Panel diskusija o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori održana u Kotoru

Panel diskusija o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori održana u Kotoru

U Kotoru je danas održana peta panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.Učesnike/ce panel diskusije kao i sve prisutne, pozdravio je predsjednik opštine Kotor Aleksandar Stjepčević lično. On je rekao da grad Kotor oduvijek baštini prave vrijednosti, a poštovanje osnovnih ljudskih prava je svakako jedna od najvažnijih vrijednosti svakog pojedinca/ke.

03.07.2016.

Panel o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Kotoru

U opštini Kotor, sjutra, 4.7.2016. godine, održaće se peta, od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“.

30.06.2016.

Najava: Panel diskusija o doprinosu unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Herceg Novom

Najava: Panel diskusija o doprinosu unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Herceg Novom

U opštini Herceg Novi, održava se sjutra, 1.7.2016. godine, četvrta od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“.

28.06.2016.

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi"

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govorio je na otvaranju dvodnevne regionalne konferencije na temu pravne zaštite u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi, koju organizuje Otvoreni regionalni fond za pravnu reformu Jugoistočne Evrope.

24.06.2016.

Završena seminar/radionica na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Završena  seminar/radionica  na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kontinuirano sprovodi istraživanja o stepenu diskriminacije i netolerancije, kao i nivoa socijalne i etničke distance prema pojedinim društvenim grupama, kao i praćenje stavova građana Crne Gore o pojavi diskriminacije. Rezultati poslednjeg istraživanja od decembra 2015. godine pokazuju da su prema mišljenju građana Crne Gore najviše diskriminisani Romi, zatim homoseksualci, a potom lica sa invaliditetom.

24.06.2016.

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Danilovgrad i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom pštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i sekretarkom Skupštine opštine Danilovgrad Stanislavom Bošković.

22.06.2016.

Najava: seminar/radionica na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori organizuju sjutra, 23. juna 2016 godine, seminar/radionicu na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“, sa početkom u 10:30 h, u hotelu “Maestral“, u Pržnu.