Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

16.10.2014.

Predstavljen Inicijalni izvještaj Crne Gore o implementaciji Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima na 112. Zasijedanju Komiteta Ujedinjenih nacija za prava čovjeka, Ženeva

Predstavljen Inicijalni izvještaj Crne Gore o implementaciji Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima na 112. Zasijedanju Komiteta Ujedinjenih nacija za prava čovjeka, Ženeva Delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa Slavicom Rabrenović, Generalnim direktorkom Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija,predstavila je tokom protekla dva dana Inicijalni Izvještaj Crne Gore o implementaciji Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, pred Komitetom za ljudska prava u Ženevi.

09.10.2014.

Saopštenje za javnost

U susret organizovanju Povorke ponosa u Podgorici i pojedinih nastupa koji se mogu čuti u medijima u vezi sa ovim događajem, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava javnost da osuđuje svaki govor mržnje u odnosu na LGBT populaciju i druge ranjive društvene grupe, a naročito njegovo širenje putem medija, objavljivanjem tekstova u kojima su prisutni elementi netrpeljivosti, mržnje i netolerancije. Takođe, osuđujemo i sve pokušaje da se plasiraju stavovi koji podstiču netrpeljivost i mržnju prema drugima zbog njihove različitosti.

25.09.2014.

Završna javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Završna javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Ministar dr Numanović danas je sa šefom Delegacije UN u Crnoj Gori Mitjom Drobničom i šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom otvorio završnu Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom u Podgorici.

24.09.2014.

Najava: Završna Javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Sjutra, 25. septembra 2014. održaće se završna javna tribina povodom Nacrta zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom, sa početkom u 11 časova u plenarnoj sali stare zgrade Vlade.

19.09.2014.

Obilazak Resursnog centra za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom ,,1. jun"

Obilazak Resursnog centra za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom ,,1. jun"

Ministar dr Suad Numanović je danas, sa svojim saradnicama, bio u posjeti Resursnom centru za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom ,,1. jun”.

18.09.2014.

Bar: Javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Bar: Javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u Baru organizovalo treću javnu tribinu povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom. Nakon održanih tribina u Nikšiću, Bijelom Polju i Baru, preostala je još završna u Podgorici, koja je po programu 25-og septembra.

18.09.2014.

Najava: Ministar dr Numanović u posjeti djeci i osobama sa intelektualnim smetnjama i autizmom u ,,1. jun"-u

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović obići će sjutra, 19. septembra, Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom ,,1. jun” (ul.Princeze Ksenije br.8) u Podgorici.

17.09.2014.

Najava: Javna rasprava -Nacrt zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom u Baru

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom održaće se sjutra, 18. septembra 2014. godine (četvrtak) u Baru, u sali Skupštine, sa početkom u 12 časova.

16.09.2014.

Održana druga javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Održana druga javna tribina povodom Nacrta Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je realizovalo drugu javnu tribinu povodom Nacrta zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom. Današnji skup realizovan je u Bijelom Polju u sali hotela ,,Franca“.

15.09.2014.

Najava Javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom održaće se sjutra, 16. septembra 2014. godine (utorak) u sali hotela Franca, u Bijelom Polju, sa početkom u 12 časova.