Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар за људска и мањинска права Др Суад Нумановић организовао пријем за представнике Рома

Министар за људска и мањинска права Др Суад Нумановић организовао пријем за представнике Рома
Датум објаве: 04.04.2013 13:43 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом 8. априла – Свјетског дана Рома министар за људска и мањинска права Др Суад Нумановић организовао је данас пријем за представнике Ромског савјета и ромских невладиних организација.

Приликом пријема министар Нумановић је истакао: Још од времена одржавања Првог свјетског конгреса Рома у Лондону 1971.године, када је усвојено име народа, а нешто касније и ромска химна и застава као и језичка равноправност свих ромских дијалеката, 08.април се обиљежава као Свјетски дан Рома.

Роми су народ који је увијек био дио Европе, а самим тим и Црне Горе. Као веома рањива популација, ниског образовног и социјалног нивоа, одувијек су били маргинализована групација којој није посвећивана заслужујућа пажња. Новим приступом Владе Црне Горе и свих социјалних партнера на послу побољшања статуса ромске популације, искрено тежимо прекидању зачараног круга маргинализације и сиромаштва ове популације и њиховој пуној интегрисаности у црногорско друштво.

За постизање што вишег степена социјалне интеграције Рома у црногорско друштво, поред Владе, потребан је максималан ангажман и других актера, невладиног сектора и међународних организација.

ПР служба