Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство објавило јавни позив за изборе чланова савјета мањина

Датум објаве: 19.04.2013 14:49 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права је данас, 19. априла 2013. године, објавило јавни позив за пријављивање припадника мањинских народа и других мањинских националних заједница за учешће на електорским скупштинама за изборе чланова савјета мањина.

Јавни позив ће бити наредних дана објављиван у штампаним и електронским медијима, како би грађани Црне Горе били упознати са условима, пописом потребне документације, адресом на коју се шаље документација, као и роком до којег је могуће извршити пријаву.

Сви постојећи савјети су образовали своје изборне комисије које ће примати и провјеравати документацију о испуњености услова за учешће на електорској скупштини. Приликом утврђивања испуњености услова, стручне и административне послове ће вршити Министарство.

На основу поднијетих пријава, послије провјера, изборне комисије ће утврдити спискове електора. На основу ових спискова, биће заказане електорске скупштине, на којима ће се извршити избор чланова савјета. Лица која буду изабрана на електорским скупштинама и лица која су прихватила чланство у савјету, а имају то законско право, чиниће нове саставе савјета.

 

ПР служба