Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство за људска и мањинска права поводом текста објављеног у дневним новима Дан, 22.04.2013 године оглашава се сљедећим саопштењем

Датум објаве: 22.04.2013 16:51 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом текста објављеног у дневним новима Дан, 22.04.2013.године, под насловом »Милов режим прогони Албанце«, Министарство за људска и мањинска права се оглашава сљедећим саопштењем за јавност:

Већ дужи временски период, исти и са њима блиски лобистички кругови, периодично пласирају вијести веома оштрог и неутемељеног садржаја о положају Албанаца у Црној Гори. Како и сами кажу, »Црна Гора је осјетљива на негативне слике које се пласирају о њој у свијету«, што је велика истина јер је Црна Гора најосјетљивија на искривљене и лажне слике, поготову о осјетљивим питањима какво јесте положај неког народа. Таквим неутемељеним сликама лобисти не само да не постижу свој циљ, већ изазивају револт код самог албанског становништва, а и других грађана Црне Горе.

Овом приликом не желимо да дајемо аргументе неистинама наведеним у тексту, јер би на за то било потребно доста простора, а и поновили чињенице које зна цијела Црна Гора и међународна јавност. Желимо само напоменути да нису забиљежени случајеви конфискације имовине, поготове не по националној основи, да је албанском становништву омогућено образовање на свом матерњем језику од предшколског до високошколског нивоа образовања, да Албанци остварују право на здравствену заштиту као и сви грађани Црне Горе, да до сада нису забиљежени случајеви протјеривања или злостављања, да Министарство за људска и мањинска права посједује информације о заступљености Албанаца у систему јавне власти итд. итд.

Напротив, у складу са нашим уставним и законским гаранцијама, према припадницима свих мањинских народа, па и према Албанцима, примјењује се мјере афирмативне акције у свим областима друштвеног живота, а све у циљу постизања пуне равноправности и једнакости свих грађана Црне Горе.

 

ПР служба