Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство за људска и мањинска права организовало одлазак у биоскоп за ученике ромске популације

Министарство за људска и мањинска права организовало одлазак у биоскоп за ученике ромске популације
Датум објаве: 14.02.2014 08:54 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У цију успјешније интеграције младих Рома у наше друштво,  Министарство за људска и мањинска права је данас поподне одвело 100 основаца припадника ромске популације на пројекцију тренутно најактуелнијег филма „Монтевидео, видимо се“ у биоскопу Цинеплеxx.

Дјеца су ученици школа „Божидар Вуковић Подгоричанин“, “Марко Миљанов“ и „21.мај“ у Подгорици.

Намјера министарства је да дјеци покаже да добра воља увијек нађе начин да њихове немогућности  претвори у могућности. Спремност да уче коју  дјеца ромске популације  показују у систему образовања,  награђено је једним малим, али значајним гестом.  Мале ствари чине људе великима, а најважније је да не заборавимо да се сви рађамо једнаки и да је највећа вриједност бити и остати човјек.

Пројекцији филма, поред дјеце у пратњи директорки и педагога из њихових школа,  присуствовао је  и министар Нумановић са сарадницима.

Ова акција ће се спровести за дјецу ромске популације и у осталим градовима,  а надамо се да ће мотивисати и друге да крену нашим путем и омогуће тренутке радости  овим младим људима.

Уважени представници медија су својом сликом и ријечима учинили овај дан посебнијим за све њих и уједно послали даљу поруку друштву да су једноставне ствари најчешће оне које најдуже памтимо.

 

ПР служба