Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава- Меморандум о сарадњи са Управом за кадрове и Националним савјетима

Датум објаве: 22.07.2014 14:04 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права, Управа за кадрове и Национални савјети  сјутра у 11 часова у просторијама Управе за кадрове( ул. Јована Томашевиће 2), потписују Меморандум о сарадњи.

Циљ овог споразума је стварање услова за даље унапређивање положаја припадника/ца мањинских народа и других мањинских националних заједница.

Сарадњу стране потписнице заснивају на принципима партнерства, транспарентности и одговорности, а сразмјерно својим могућностима и капацитетима.Сврха Меморандума је развој мањинских права и слобода, те сразмјерна заступљеност припадника/ца мањинских народа или других мањинских националних заједница у јавним службама, органима државне власти и локалне самоуправе, афирмишући Устав Црне Горе и законска рјешења која се тичу унапређења мањинских права и слобода, потенцирајући значај и доприносе за питања од заједничког интереса.

Конференција за медије је планирана по потписивању Меморандума гдје ће се представницима/цама медија обратити Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, директорица Управе за кадрове г-ђа Светлана Вуковић и предсједници Националних савјета.

Контакт особа за даље информације:

Сања Жугић

069 160 903

е-маил: кабинет@ммп.гов.ме

ПР служба Министарства за људска и мањинска права