Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив за изражавање заинтересованости

Датум објаве: 18.08.2014 16:05 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У циљу унапређења људских права и заштите мањина у југоисточној Европи, заједнички пројекат Европске уније и Савјета Европе „Унапређење људских права и заштите мањина у југоисточној Европи“осмишљен је с намјером да побољша приступ правима мањина на разним нивоима власти у југоисточној Европи на основу стандарда Савјета Европе у овој области, а посебно Оквирне конвенције за заштиту националних мањина и Европске повеље за регионалне или мањинске језике.

Позив је отворен за све мултиетничке општине у југоисточној Европи (Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Србија, „Бивша југословенска Република Македонија“ и Косово1).

Средства Савјета Европе намијењена општинама ограничена су на 18.000,00 еура по општини. Одабране општине даће допринос од 10% укупног буџета пројекта, који стога не може бити већи од 20.000,00 еура. Општина може допринијети реализацији пројекта новчано или кроз различите видове подршке (људски ресурси, трошкови администрације, путни трошкови итд.).

Рок за подношење пријава је 15. септембар 2014. године.

Пријаве ће оцјењивати локални одбори за вредновање пријава на основу јавно објављених критеријума. Уколико буде потребно одабране општине ће добити помоћ при изради пројеката.

Новчана средства ће бити додјељена у првој половини децембра 2014. године.

Више података о поступку додјељивања средстава, критеријумима и формулару за пријаву налази се у Критеријумима за одабир општина, Упутству за пријаву и у Формулару за пријаву који се могу прегледати и преузети са адресе  хттп://пјп-еу.цое.инт/wеб/миноритy-ригхтс/пројецт-доцументс  


ПР служба Министарства за људска и мањинска права