Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Квартални састанак са представницима/ама НВО

Квартални састанак са представницима/ама НВО
Датум објаве: 19.06.2015 15:39 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Једна од редовних активности Министарства за људска и мањинска права је и сарадња са невладиним сектором, размјена мишљења и сугестија у вези са унапређењем и заштитом људских и мањинских права. Данас је у просторијама Министарства одржан састанак представника министарства и петнаест НВО који се баве питањима заштите и унапређења  мањинских права. Састанку су присуствовали представници/е сљедећих организација: Центар за либералне студије, Хрватско грађанско друштво, Муслимански грађански форум, Мрежа за едукацију и развој сервиса подршке, Хуманитарац из Никшића, Матица Муслиманска, Унолибертас, Институт алтернативе, Грађанска Алијанса, Млади Роми из Херцег Новог, 4Лифе, Ромски круг из Никшића, Центар за грађанско образовање, Форум Бошњака, Јувентас. Представници ЦЕМИ-ја и ЦЕДЕМ-а из објективних разлога нису могли да присуствују састанку.

У име Министарства генерални  директор Директората за заштиту мањинских права и слобода, Леон Гјокај је поздравио присутне и захвалио им се на одазиву у толиком броју.  Фикрет Љуљановић, као пспба која је задужена за сарадњу са невладиним сектором, упознао је присутне са реализованим активностима Министарства из области заштите и унапређења мањинских права.

Представници/е  невладиних организација су констатовали да је сарадња коју остварују са Министартсвом за људска и мањинска права успјешна и оцијенили данашњи састанак као веома конструктиван. На састанку се дискутовало о Предлогу закона о измјенама и допунама закона о мањинским правима и слободама, образовању припадника/ца мањинских народа, запошљавању и очувању културног насљеђа мањинских народа у Црној Гори. Такође, разматрана је и тема унапређивања информисаности мањина на свом језику.

У интерактивном дијалогу размјењена су мишљења око најважнијих питања која истакнута на данашњем састанку и изнијети су предлози за наставак даље сарадње.

Министарства за људска и мањинска права