Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одређено 600 пријемних квота за Албанце/ке ван Црне Горе

Датум објаве: 15.08.2015 22:47 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо Вас да, Одлуком бр. 638, од 22. 07. 2016. Министарског савјета Републике Албаније, „За квоте пријема у јавним институцијама високог образовања, на студијске програме првог циклуса, на програме неуниверзитетских професионалних студија и на интегрисаним програмима  студија другог циклуса, са пуним временом, као и тарифе школовања за академску годину 2015 – 2016.“  (приложено) одређено је 600 пријемних квота за Албанце/ке  из мјеста ван граница државе који/е желе да прате програме првог циклуса „Бацхелор“, интегрисане програме другог циклуса „Мастер наука“ и неуниверзитетске професионалне програме, са пуним временом.

Расподјела квота у тоталу  за ове студијске програме биће иста са оном из прошле академске године и биће како слиједи:

 

Косово:         119

 

Црна Гора:     208

 

Македонија:  147

 

Прешево:         61

 

Бујановац:     56

 

Медвеђа:      9

 

Укупно:        600

  

Скрећемо Вам пажњу на обавјештења од стране Министарства просвјете и спорта Републике Албаније везано са предајом захтјева за признавањем дипломе средње школе, а са циљем уписивања у ИВШ (Институцијама високог школства).

Дотично обавјештење можете наћи на интернет адресу:

 

хттп://www.арсими.гов.ал/ал/неwсроом/њофтиме/њофтим1439272920&паге=1

Моле се кандидати/киње  да за признавање дипломе средње школе аплицирају предајом дотичне документације до дана 21. 08. 2015. год.

Било би пожељно да се аплицирања не остављају за последњи  дан јер би то узроковало закашњења за кандидате/киње, доводећи у питање процедуре и рокове аплицирања у ИВШ (Институцијама високог школства).

 

Желимо Вам успјехе!