Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ИИИ квартални састанак са невладиним организацијама које се баве заштитом права мањинских народа

ИИИ квартални састанак са невладиним организацијама које се баве заштитом права мањинских народа
Датум објаве: 07.10.2015 11:20 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је ИИИ квартални састанак Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинксих националних заједница и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права. Ссатанку су присуствовали представници/е НВО”,Млади Роми”,”Почетак”,”Хуманитарац”, Матица Муслиманска, Центар за либералне студије, Јувентас, Цедем, Грађанске алијансе и Хрватског грађанског друштва.

На почетку састанка, генерални директор за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница г-дин Леон Гјокај поздравио је присутне чланове/ица невладиних организација, те се захвалио на њиховом присуству и сарадњи.  Савјетник Фикрет Љуљановић је укратко обавјестио присутне  о активностима које су спроведене од стране овог Директората, посебно се осврћујући на округли сто о НАТО интеграцијама, Извештају о заступљености мањиснких народа у органима државне и локалне управе, испуњењу обавеза из Поглавља 23.

Савјетник Сокољ Беганај из Одељења за унапређење и заштиту права РЕ популације у наставнку састанка, укратко таксативно набрајао активности које је ово одјељење реализовало у посљедња три мјесеца. Присутни представници/е  невладиних организација потом су известили о активностима које су спроводили у назначеном периоду.

Представници/е невладиних организација похвалили су активности које је Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних  заједница реализовао током ИИИ квартала. Такође је упућена похвала установљеној пракси кварталних састанака који редовно одржава овај Директора са невладиним организацијама.

 

Министарство за људска и мањинска права