Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан квартални састанак са невладиним организацијама у области унапријеђења мањинских права

Датум објаве: 04.04.2018 10:27 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У Министарству за људска и мањинска права одржан је први квартални састанак за 2018. годину представника Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница са представницима/ама невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права.

Састанку су присуствовали/е представници/е невладиних организација Центра за демократију и људска права, Института алтернативе, Нови хоризонт, Грађанске алијансе, Форума Бошњака и Јувентаса.

Директор  директората  за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница Леон Гјокај је укратко информисао присутне о активностима које су планиране у наредном периоду од стране овог Директората током ове године, између осталог највише је било ријечи о расподјели финансијских средстава који ће бити намјењени за пројекте невладиних организација те начину добијања истих.

Гјокај је упознао представнике/це НВО са Извјештајем о заштити и развоју мањинских права и слобода за 2017 годину као и о формирању Комисије за израду Стратегије мањинске политике.

Такође, Гјокај је казао да је настављено са добром праксом о истраживању заступљености мањинских народа у свим органима државне управе,те да се у другом кварталу очекују резултати истраживања. 

Представници/е  НВО сектора су, такође, изразлили задовољство поводом успјешне сарадње и постигнутих резултата НВО сектора и МиНнистарства за људска и мањинска права у области заштите и унапређења права мањинских народа и других мањинских националних заједница.

Министарство за људска и мањинска права