Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: „Мањински народи у контексту европских интеграција -од мултикултурализма ка интеркултурализму“

Датум објаве: 31.07.2019 14:57 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права организује конференцију „Мањински народи у контексту европских интеграција - Од мултикултурализма ка интеркултурализму“, која ће бити одржана у Улцињу (хотел Нобел), у периоду од 1.-2. августа 2019. године, са почетком  у 11 сати.

Министарство за људска и мањинска права организује поменуту конференцију у циљу упознавања са појмовима мултикултурализам и интеркултурализам, стеротипи, предрасуде, афирмативна акција и сл. као и значаја јачања свијести о грађанском друштву, На конференцији ће представници/е ресорног Министарства представити Стратегију мањинске политике 2019 – 2023. која има за циљ смањивање етниче дистанце, Закон о мањинским правима и слободама и Треће мишљење Савјетодавног Комитета Оквирне Конвенције за заштиту националних мањина.

Говоре:

мр Бојан Божовић на тему "Међународни и домаћи правни оквир заштите мањина",др Игор Лакић "Европска повеља о мањинским или регионалним језицама", о примјерима добрих искустава- од теорије до праксе, представници националних савјета - "Положај мањинских народа и других мањинских национални заједница у Црној Гори", затим о примјерима добре праксе са фокусом на рад савјета мањинских народа и других мањинских националних заједница, примјерима добрих искустава и изазовима у процесу интеграције мањина.

Министарство за људска и мањинска права