Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка: Новинари могу да допринесу стварању деморактског амбијента, а самим тим и боље заштите мањинских права у Црној Гори

Зенка: Новинари могу да допринесу стварању деморактског амбијента, а самим тим и боље заштите мањинских права у Црној Гори
Датум објаве: 12.10.2019 10:12 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпУнапријеђење људских права и заштита мањина у Црној Гори је процес који још траје али и изазов који је пред нама у достизању европских стандарда, поручио је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка на отварању семинара "Извјештавање о мањинама и етничка дистанца у Црној Гори", који организује Школа политичких студија.

Министарство за људска и мањинска права ће кроз спровођење Стратегије мањинске политике 2019-2023, додатно унаприједити услове живота мањинских народа и других мањинских националних заједница у Црној Гори и омогућити њихову бољу интеграцију у црногорско друштво, уз очување и промоцију њиховог идентитета у свим областима, саопштио је Зенка.

Зенка је истакао да је посебан фокус Стратегије кроз све области усмјерен индиректно на смањивање етничке дистанце у црногорском друштву, за коју нажалост не можемо рећи да не постоји. Семинари овога типа представљају добар примјер за отварање дијалога и вођење разговора са свима, а посебно са представницима медија који нам могу помоћи како извјештавати о мањинама у циљу афирмације њихових права кроз репрезетативнији приступ у медијима. Министар је увјерен да новинари/ке могу да допринесу стварању деморактског амбијента, а самим тим и боље заштите мањинских права у Црној Гори..

Семинару су присуствовали учесници/е овогодишње генерације Школе политичких студија коју чине новинари/ке најзначајнијих црногорских медија као и алумнисти/киње, који ће имати прилике да слушају еминентне предаваче из области људских и мањинских права.

Присутнима су се обратили и предсједник Грађанске алијансе Борис Раонић и замјеник Заштитника људских права и слобода Црне Горе Синиша Бјековић.

Министарство за људска и мањинска права