Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

23.04.2014.

Отворена сликарска изложба умјетника мањинских народа Црне Горе

Отворена сликарска изложба умјетника мањинских народа Црне Горе Министар др Суад Нумановић отворио је синоћ колективну сликарску изложбу ,,Медитеранска Црна Гора” у галерији ,,Арт”, у Подгорици.Црна Гора је као мултиетничка, мултинационална, мултиконфесионална и мултикултурална држава представљена кроз сликарска платна умјетника мањинских народа, на овој сликарској изложби. Присутне званице су посвједочиле ликовној енергији умјетника чији су радови и овога пута позвани да демонстрирају љепоту њихових различитости.

21.03.2014.

Нови пројекат унапређења положаја мањинских народа

Нови пројекат унапређења положаја мањинских народа

Координатори и тим лидери заједничког пројекта Европске Уније/Вијећа Европе ,,Промоција људских права и заштита права мањина у Југоисточној Европи”, били су данас на организованом састанку са министром за људска и мањинска права др Суадом Нумановићем и његовим сарадницима.

10.03.2014.

,,Ледено доба 4" за ђаке прваке из Никшића

,,Ледено доба 4" за ђаке прваке из Никшића

Настављајући са активностима на плану мотивације ромских ученика за редовним похађањем наставе и наставком школовања, Министарство за људска и мањинска права организовало је данас одлазак ученика првог разреда дјеце ромске популације и њихових другова и другарица из одјељења, у биоскоп на пројекцију ,,Леденог доба 4”, у Никшићу. Дјеца из школа ,,Олга Головић” и ,,Милена Лајовић Лалатовић” , њих двије стотине, уживало је данас у Сцени 213, уз јунаке популарног цртаног филма.

04.03.2014.

Састанак са НВО

Састанак са НВО

Директорат за унапријеђење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница Министарства за људска и мањинска права сходно својим редовним активностима према Програму рада Министарства организовало је , у петак 28.02.2014. године састанак са невладиним организацијама ради представљања активности Министарства у 2013. години, као и планираних активности у 2014. години.

14.02.2014.

Министарство за људска и мањинска права организовало одлазак у биоскоп за ученике ромске популације

Министарство за људска и мањинска права организовало одлазак у биоскоп за ученике ромске популације

У цију успјешније интеграције младих Рома у наше друштво, Министарство за људска и мањинска права је данас поподне одвело 100 основаца припадника ромске популације на пројекцију тренутно најактуелнијег филма „Монтевидео, видимо се“ у биоскопу Цинеплеxx.

10.02.2014.

Министар др Суад Нумановић састао се данас са предсједницима регистрованих Савјета мањинских народа

Министар др Суад Нумановић састао се данас са предсједницима регистрованих Савјета мањинских народа

Министар Нумановић састао се данас са предсједницима регистрованих Савјета за мањине у просторијама Министарства за људска и мањинска права. Министар је истакао велику важност заједничке сарадње и дјеловања између самих Савјета као и између Министарства и рада Савјета. Циљ нам је заједнички, а до истог ћемо најбрже и најефикасније стићи будемо ли дјеловали удружено, не мијешајући се у надлежности једни других.

30.01.2014.

Министар за људска и мањинска права данас отворио конференцију ,,Дискриминација Рома и изазови антициганизма и вишеструке дискриминације“

Министар за људска и мањинска права данас отворио конференцију ,,Дискриминација Рома и изазови антициганизма и вишеструке дискриминације“

Ромска популација као најугроженија и најмаргинализованија мањинска заједница у Црној Гори тема је међународне конференције ,,Дискриминација Рома и изазови антициганизма и вишеструке дискриминације“ која се одржава 30-31. јануара у хотелу Рамада у организацији Министарства за људска и мањинска права, које се активно бави овим питањима.

28.01.2014.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о мањинским правима и слободама

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о мањинским правима и слободама из редова НВО сектораа

15.01.2014.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о мањинским правима и слободама

26.12.2013.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Са жељом да што већем броју дјеце донесемо осмијех на лице у сусрет новогодишњим празницима Министарство за људска и мањинска права је организовало и ове године додјелу новогодишњих пакетића за дјецу Ромске популације у неколико општина у Црној Гори.