Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

27.09.2013.

Јавна расправа у Скупштини Црне Горе

Јавна расправа у Скупштини Црне Горе Одбор за људска права и слободе Скупштине Црне Горе, Центар за демократију и људска права (ЦЕДЕМ) и Институт за отворено друштво из Будимпеште организовали су данас јавну расправу у Плавој сали Скупштине Црне Горе на тему "ИПА 2014 – 2020 и инклузија Рома и Египћана у Црној Гори".

26.09.2013.

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Прва активност у току једногодишњег црногорског предсједавања јесте 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици.

25.09.2013.

25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Црна Гора је у јуну ове године преузела једногодишње предсједавање регионалном иницијативом »Декада укључења Рома 2005-2015«. Прва активност у току нашег једногодишњег предсједавања је 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици, са почетком у 09.15 сати.

20.09.2013.

Министар за људска и мањинска права данас посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори

Министар за људска и мањинска права данас посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори

Данас је министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио новоизабрани састав Хрватског савјета у Црној Гори.

09.09.2013.

Почео упис студената из Црне Горе на Универзитетима у Албанији

Почео упис студената из Црне Горе на Универзитетима у Албанији

Министарство за људска и мањинска права Црне Горе у сарадњи са Министарством за науку и образовање Републике Албаније је и ове године објезбиједило квоте за кандидате/киње који су изразили жељу да студирају на једном од универзитета у Албанији.

25.07.2013.

У Колашину одржан округли сто „Медијска слика о Ромима“

У Колашину одржан округли сто „Медијска слика о Ромима“

Данас је у Колашину, у организацији Министарства за људска и мањинска права и Министарства културе, одржан Округли сто на тему „Медијска слика о Ромима“ посвећен предсједавању Црне Горе глобалним пројектом „Декада укључења Рома 2005-2015“, са акцентом на законску улогу локалних јавних емитера о питањима инклузије ове популације.

24.07.2013.

Ромска дјеца на љетовању

Ромска дјеца на љетовању

Настављајући са активностима на плану мотивације ромских ученика за редовним похађањем наставе и наставком школовања, Министарство за људска и мањинска права организовало је бесплатно седмодневно љетовање за ученике/це основних школа, припаднике ромске и египћанске популације.

10.07.2013.

Саопштење за јавност

У оквиру пројекта ОСЦЕ-а “Најбоље праксе за интеграцију Рома”, у Министарству за људска и мањинска права почела су да раде два припадника из ромске заједнице

10.07.2013.

Одржане електорске скупштине за избор чланова Ромског, Хрватског и Бошњачког савјета

У оквиру процеса за избор чланова мањинских савјета у Црној Гори, одржане су електорске скупштине за избор чланова Ромског, Хрватског и Бошњачког савјета.

08.07.2013.

Рамазанска честитка

Уочи рамазанског мјесеца поста, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем честитке господину ефендији Рифату Фејзићу и свим грађанима исламске вјероисповјести у Црној Гори, поводом најважнијег празника за све исламске вјернике широм свијета.