Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

30.04.2015.

Посјета Српском националном савјету

Посјета Српском националном савјету Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио је са својим сарадницима/ама Српски национални савјет и разговарао том приликом са предсједником савјета Момчилом Вуксановићем.

30.04.2015.

Матурантима/кињама гимназије "25.мај" у Тузи представљена Полицијска академија

Матурантима/кињама гимназије "25.мај" у Тузи представљена Полицијска академија

Министар др Суад Нумановић обратио се јутрос матурантима/кињама "25.мај" из Тузи поводом промовисања уписне политике припадника/ца мањинских народа.

28.04.2015.

Остваривање мањинских права у Црној Гори и Републици Хрватској

Остваривање мањинских права у Црној Гори и Републици Хрватској

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић разговарао је данас са члановима/ицама међувладиног Мјешовитог одбора за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори. Састанку су присуствовали и амбасадорка Републике Хрватске у Црној Гори Њ.Е. Ивана Перић, конзул герант Републике Хрватске у Котору г-дин Хрвоје Вуковић и амбасадор Црне Горе у Републици Хрватској Њ.Е. Игор Грађевић.

27.04.2015.

Најава: Заштита мањина у Црној Гори и Хрватској

И сједница међувладиног Мјешовитог одбора (ММО) за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори, одржаће се сјутра, 28. априла 2015. године у хотелу “Рамада” у Подгорици са почетком у 10:00 часова.

27.04.2015.

Презентација уписа ИX генерације на Полицијску академију

Презентација уписа ИX генерације на Полицијску академију

Данас је у сарадњи ЈУ ВСШ Полицијске академије, Министарства за људска и мањинска права и Националног савјета Албанаца у Црној Гори промовисана прича о уписној политици на Академији. Презентација је одржана у средњој мјешовитој школи "Братство и јединство" у Улцињу.

17.04.2015.

Посјета Савјету Муслиманског народа Црне Горе

Посјета Савјету Муслиманског народа Црне Горе

Министар др Суад Нумановић посјетио је данас, са својим сарадницима/ама Савјет Муслиманског народа Црне Горе и том приликом разговарао са предсједником савјета господином Сабријом Вулићем.

14.04.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са Полицијском академијом

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и директорица Полицијске академије Милица Пајовић потписаће сјутра, 15. априла 2015. године, Меморандум о сарадњи.

09.04.2015.

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

“Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“

Министарство за људска и мањинска права организовало је предавање на тему “Основни историјски појмови ромског језика, културе и умјетности у Европи“ проф. др сц Љатифа Демира у мултимедијалној сали КИЦ-а Будо Томовић у Подгорици.Предавање је организовано поводом 8. априла, Свјетског дана Рома.

07.04.2015.

Најава: Награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Министарство за људска и мањинска права и Министарство културе поводом 8. априла, Свјетског дана Рома, организују свечаност на којој ће бити уручена Плакета за најбољи истраживачки прилог на основу редовног годишњег конкурса објављен у медијима у 2014. години, на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори".