Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У знаку културе уважавања људских права и промоције једнакости

У знаку културе уважавања људских права и промоције једнакости
Датум објаве: 06.12.2017 13:18 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством културе, Црногорским народним позориштем и невладиним организацијама за заштиту права лица са инвалидитетом учествовало је у организацији синоћњег извођења представе „Шћери моја“ на Великој сцени Црногорског народног позоришта.

У остваривању основних људских права, лица са инвалидитетом имају често проблем због неприступачности различитим сферама интересовања. Министарство у сарадњи  са релевантним актерима за унапријеђење људских права и слобода је већ организовало извођење представа приступачних за све посјетиоце/тељке под једнаким условима, уз подршку преводиоца за гестовни језик, наратора за лица са оштећењем вида и сву потребну техничку подршку.

Одличан драмски текст, сјајна игра наших позоришних талената, историјски контекст као полазна основа за бављењем актуелним темама, питање положаја жене и однос према женском дјетету, остали су вриједни памћења, што је публика у националном театру поздравила искреним усхићењем.

Очекујемо да ће оваквих активности и сличних активности, бити чешће и све више, и не само у Подгорици.

Министарство за људска и мањинска права