Manja slova Veća slova RSS

>

U znaku kulture uvažavanja ljudskih prava i promocije jednakosti

U znaku kulture uvažavanja ljudskih prava i promocije jednakosti
Datum objave: 06.12.2017 13:18 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom kulture, Crnogorskim narodnim pozorištem i nevladinim organizacijama za zaštitu prava lica sa invaliditetom učestvovalo je u organizaciji sinoćnjeg izvođenja predstave „Šćeri moja“ na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

U ostvarivanju osnovnih ljudskih prava, lica sa invaliditetom imaju često problem zbog nepristupačnosti različitim sferama interesovanja. Ministarstvo u saradnji  sa relevantnim akterima za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda je već organizovalo izvođenje predstava pristupačnih za sve posjetioce/teljke pod jednakim uslovima, uz podršku prevodioca za gestovni jezik, naratora za lica sa oštećenjem vida i svu potrebnu tehničku podršku.

Odličan dramski tekst, sjajna igra naših pozorišnih talenata, istorijski kontekst kao polazna osnova za bavljenjem aktuelnim temama, pitanje položaja žene i odnos prema ženskom djetetu, ostali su vrijedni pamćenja, što je publika u nacionalnom teatru pozdravila iskrenim ushićenjem.

Očekujemo da će ovakvih aktivnosti i sličnih aktivnosti, biti češće i sve više, i ne samo u Podgorici.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava