Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.08.2019.

Zenka:Društvo smo koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija

Zenka:Društvo smo koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama u svoje i ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, upućujem najiskrenije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere.

09.08.2019.

Zenka: Zajedničkim snagama do punog poštovanja ljudskih prava

Zenka: Zajedničkim snagama do punog poštovanja ljudskih prava

„Ima prostora, ima volje i znanja i optimistični smo da ćemo biti još nekoliko koraka bliži Evropskoj uniji (EU). Da bismo bili svjesni koliko smo napredovali, moramo samo da se vratimo 10, 15 godina unazad i da uporedimo sa današnjim stanjem i da vidimo koliko je Crna Gora napredovala u svim segmentima poštovanja i ostvarivanja ljudskih prava“, istakao je Zenka.

06.08.2019.

Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti

Obavještenje o ishodu postupka nabavke malih vrijednosti možete preuzeti ovdje. Obavjestenje o ishodu stampa 2019.pdf

02.08.2019.

Održana konferencija “„Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - od multikulturalizma ka interkulturalizmu“

Održana konferencija “„Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - od multikulturalizma ka interkulturalizmu“

Dobar pomak za unapređenje manjinskih prava u Crnoj Gori predstavlja Strategija manjinske politike 2019 – 2023. kojom se potvrđuje kontinuitet namjere smanjivanja etničke distance u Crnoj Gori, saopšteno je na konferenciji “„Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - od multikulturalizma ka interkulturalizmu“ koju je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, 1. i 2. avgusta, u Ulcinju.

02.08.2019.

Spisak dežurstava u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava tokom trajanja godišnjih odmora

Na osnovu zaključka Vlade Crne Gore o godišnjim odmorima, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je pripremilo raspored dežurstava zaposlenih. Ovdje možete pogledati spisak dežurstava Ministarstva za ljudska i manjinska prava tokom trajanja godišnjih odmora:Spisak dežurstava avgust 2019.pdf

01.08.2019.

Obavještenje o obustavi postupka male nabavke za usluge sprovođenja kampanje o zabrani diskriminacije

Obustavlja se postupak male nabavke po Zahtjevu br. 07-406-1035/19-2 od 01. avgusta 2019. godine za usluge sprovođenja kampanje o zabrani diskriminacije.

01.08.2019.

Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti za usluge štampanja

Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti za usluge stampanja možete preuzeti ovdje:Zahtjev dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti-stampa.pdf

31.07.2019.

Najava: „Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija -od multikulturalizma ka interkulturalizmu“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje konferenciju „Manjinski narodi u kontekstu evropskih integracija - Od multikulturalizma ka interkulturalizmu“, koji će biti održan u Ulcinju (hotel Nobel), u periodu od 1.-2. avgusta 2019. godine, sa početkom u 11 sati.

31.07.2019.

Okrugli sto “Ljudska prava i EU standardi” – Uloga lokalnih samouprava

Okrugli sto  “Ljudska prava i EU standardi” – Uloga lokalnih samouprava

Lokalne samouprave su značajan faktor za implementaciju zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda, rečeno je na dvodnevnom okruglom stolu “Ljudska prava i EU standardi” koji je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo u Kolašinu 29. i 30. jula.

24.07.2019.

Zenka – Gašparikova: Zajednički izazovi u procesu priključivanja EU

Zenka – Gašparikova:  Zajednički izazovi u procesu priključivanja EU

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka primio je danas u nastupnu posjetu stalnu predstavnicu UNDP u Crnoj Gori, Danielu Gašparikovu, tom prilikom čestitao na novoj funkciji sa nadom da će produktivna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.