Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.12.2018.

"Don Žuan" izveden u znaku podrške ostvarivanju ljudskih prava pod jednakim uslovima

"Don Žuan" izveden u znaku podrške ostvarivanju ljudskih prava pod jednakim uslovima Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Crnogorsko narodno pozorište u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava i unaprijeđenjem položaja lica sa invaliditetom, te zaštite žena od nasilja i nasilja u porodici, uvažavajući princip ljudskih prava, organizovali su sinoć praćenje predstave “Don Žuan”, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

07.12.2018.

Najava: Ministar Zenka na regionalnoj konferenciji institucionalnih mehanizama rodne ravnopravnosti u Beogradu

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovaće na Regionalnoj konferenciji institucionalnih mehanizama rodne ravnopravnosti „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju –iskustva Nordijskih zemalja“, 9-10. decembra, u Beogradu, Republika Srbija.

05.12.2018.

Najava: "Don Žuan" u znaku ljudskih prava

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Crnogorsko narodno pozorište u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava i unaprijeđenjem položaja lica sa invaliditetom, te zaštite žena od nasilja i nasilja u porodici, uvažavajući princip ljudskih prava, organizuju praćenje predstave “Don Žuan”, sjutra uveče, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

02.12.2018.

Ministar Zenka čestitao Hanuku: Neka svjetlost Hanuke osvjetli put, dom i dušu svima koji je proslavljaju

Ministar Zenka čestitao Hanuku: Neka svjetlost Hanuke osvjetli put, dom i dušu svima koji je proslavljaju

Jevrejski narod danas započinje osmodnevnu proslavu jednog od najvažnijih praznika u svom kalendaru,Hanuke. Tim povodom, predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore gospodinu Đorđu Raičeviću i svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime,upućujem najiskrenije čestitke.

01.12.2018.

U Sarajevu potpisan Memorandum o saradnji u sprovođenju lokalnih politika

U Sarajevu potpisan Memorandum o saradnji u sprovođenju lokalnih politika

Sa ciljem pružanja pune podrške jačanju regionalne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti u Sarajevu je danas potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Regionalnog koordinacionog odbora mehanizama za rodnu ravnopravnost za Zapadni Balkan i opštine Ulcinj. Sporazum se odnosi na podršku u sprovođenju lokalnih politika, a potpisan je na marginama regionalne konferencijeu vezi sa izazovima i narednim koracima u sprovođenju Istanbulske konvencije Savjeta Evrope.

30.11.2018.

Regionalni izazovi i saradnja u oblasti rodne ravnopravnosti sa fokusom na Istanbulsku konvenciju

Regionalni izazovi i saradnja u oblasti rodne ravnopravnosti sa fokusom na Istanbulsku konvenciju

O pozitivnim primjerima u afirmaciji položaja žena, te posebno izazovima u vezi sa sprovođenjem Istanbulske konvencije razgovarano je tokom regionalne konferencije koja je danas održana u Sarajevu. Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka predstavio je učinak, izazove i obaveze Crne Gore u predmetnoj oblasti...

28.11.2018.

Najava: Ministar Zenka na regionalnoj konferenciji o izazovima i narednim koracima u sprovođenju Istanbulske konvencije

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovaće na Regionalnoj konferenciji „Provedba Istanbulske konvencije Vijeća Evrope - izazovi i naredni koraci “, koja se održava od 29.11. do 1.12.2018. godine, u Sarajevu...

27.11.2018.

Javni poziv: Nacrt strategije za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija("Službeni list Crne Gore", br. 041/18 od 28.06.2018), pokreće Javnu raspravu o

26.11.2018.

Održano deveto zasijedanje Ženskog parlamenta

Održano deveto zasijedanje Ženskog parlamenta

Deveto zasijedanje Ženkog parlamenta održano je danas, a bilo je posvećeno realizaciji aktivnosti na polju sprječavanja i suzbijanja nasilja nad ženama i nasilja u porodici, u toku trajanja globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Kampanja je započela juče, a trajaće do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

26.11.2018.

Najava novog Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore

Najava novog Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava iniciralo je potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti ljudskih i manjinskih prava i zaštite od diskriminacije sa Univerzitetom Crne Gore. Tim povodom, ministar Mehmed Zenka sastao se danas sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilom Nikolićem i njegovim saradnicima/ama.