Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Састанак са невладиним организацијама на тему заштите и унапређења права мањинских народа

Састанак са невладиним организацијама на тему заштите и унапређења права мањинских народа
Датум објаве: 08.05.2014 16:13 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права у циљу успјешне сарадње организује редовне састанке са невладиним сектором. Данас је одражан састанак са осам НВО које се баве заштитом и унапређењем права припадника мањинских народа и других мањинских националних заједница.

Тема данашњег састанка била је реализација планираних активности из 2013. године и наставак сарадње у оквиру активности планираних за 2014. годину.

Министарство наставља праксу укључивања представника/ца невладиних организација у радна тијела. Ове године планирана је измјена и допуна Закона о мањинским правима и слободама. Такође, разговор је вођен и на тему даље успјешне интеграције ромске и египћанске популације у црногорско друштво. Састанак је оцијењен као веома конструктиван и похваљена је сарадња коју Министарство реализује са цивилним сектором.

Од невладиних организацијаданашњем састанку су присуствовали представници/е  Грађанске инцијативе, ЦЕДЕМ-а,  Удружења расељених Рома и Египћана,  НВО Почетак, Центра за ромске инцијативе, Института за социалну инклузију, ЦРИ и Форума Бошњака.

Министарство практикује да се ови састанци одржавају једном квартално уколико обавезе не предвиде нужност раније организације истих.

 

ПР служба