Manja slova Veća slova RSS

>

Sastanak sa nevladinim organizacijama na temu zaštite i unapređenja prava manjinskih naroda

Sastanak sa nevladinim organizacijama na temu zaštite i unapređenja prava manjinskih naroda
Datum objave: 08.05.2014 16:13 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u cilju uspješne saradnje organizuje redovne sastanke sa nevladinim sektorom. Danas je odražan sastanak sa osam NVO koje se bave zaštitom i unapređenjem prava pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Tema današnjeg sastanka bila je realizacija planiranih aktivnosti iz 2013. godine i nastavak saradnje u okviru aktivnosti planiranih za 2014. godinu.

Ministarstvo nastavlja praksu uključivanja predstavnika/ca nevladinih organizacija u radna tijela. Ove godine planirana je izmjena i dopuna Zakona o manjinskim pravima i slobodama. Takođe, razgovor je vođen i na temu dalje uspješne integracije romske i egipćanske populacije u crnogorsko društvo. Sastanak je ocijenjen kao veoma konstruktivan i pohvaljena je saradnja koju Ministarstvo realizuje sa civilnim sektorom.

Od nevladinih organizacijadanašnjem sastanku su prisustvovali predstavnici/e  Građanske incijative, CEDEM-a,  Udruženja raseljenih Roma i Egipćana,  NVO Početak, Centra za romske incijative, Instituta za socialnu inkluziju, CRI i Foruma Bošnjaka.

Ministarstvo praktikuje da se ovi sastanci održavaju jednom kvartalno ukoliko obaveze ne predvide nužnost ranije organizacije istih.

 

PR služba