Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста
Датум објаве: 09.09.2016 17:24 | Аутор: Министарство економије

Испис Штампај страницу


Министар економије Владимир Каварић и министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравили су данас у радној посјети општини Петњица, током које су разговарали су са предсједником општине Самиром Аговићем и локаним привредницима.

Министарство економије

Министар Каварић је приликом данашњих сусрета говорио о пројектима из области енергетике, посебно могућностима које пружају пројекти за изградњу малих хидроелектрана, с обзиром на значајан енергетски потенцијал овога краја.

„Разговарали смо и о ономе што су инфраструктурне претпоставке у области енергетике и како кроз поменуте процесе обезбиједити јачање дистрибутивне мреже у Петњици“, казао је министар Каварић.

Он је домаћинима представио могућности које Влада нуди малим и средњим предузећима и изразио задовољство што у граду постоје предузетничке иницијативе.

„Имамо договор са Општином како да се те предузетничке иницијативе, као најзначајнији ресурс сваког друштва који обезбјеђује прогрес, буду реализоване и афирмисане. Имамо врло конкретне пројекте и радићемо, као што смо и до сада радили, да то што су врло конкретни предузетнички потенцијали из Петњице ефектуирају новим погонима и новим радним мјестима“, казао је министар Каварић.


Министар Нумановић је током данашњих састанака разговарао на теме унапређења и заштите људских и мањинских права, родне равноправности са акцентом на економско оснаживање положаја жена, као и политике једнаких могућности.

„Данашња посјета општини Петњица јесте потврда да млада општина и младо руководство показује јасну визију своје опстине. Данашња прича о развојним потенцијалима не може никако да иде без стварања претпоствки за владавину права. У том правцу, поштовање темељних људских права, самим тим стварање једног амбијента са јасном владавином права за ову општину и за цијелу Црну Гору, јесте основа квалитетних инвестиција на овом простору“, казао је министар Нумановић.

Предсједник Општине Петњица Самир Аговић је казао да је та општина веома заинтересована да има инвеститоре из области дрвопрераде, хидроенергије, пољопривреде и агротуризма.

„Ово је јасан позив свим потенцијалним инвеститорима да ће у Петњици свако ко жели да инвестира бити снажно подржан и са нивоа Владе, и са нивоа локалне самоуправе. Дакле, постоји заједничка жеља и намјера да овај простор буде простор гдје ћемо имати нова радна мјеста у реалном сектору“, казао је Аговић и додао да очекује да ће се кроз развој саобраћајне и енергетске инфраструктуре створити предуслови за отварање бизнис зоне на локалном нивоу.

ммп
Министар Каварић и министар Нумановић су, након Петњице, наставили радну посјету општини Гусиње

Министри су разговарали са предсједницом општине Гусиње Анелом Чекић и њеним сарадницима. Са представницима ове Општине разговарано је приоритетно о предузетничким иницијативама и предлозима за будућу сарадњу.

„Гусиње је још једна општина у сјеверном региону која има богате ресурсе, хидро потенцијал и потребу за унапређењем инфраструктуре у циљу остваривања бољег стандарда живота њених грађана. То је могуће уколико се владавина права ојача, јер је у директној пропорцији са економијом и доласком потенцијалних инвеститора“, поручено је са састанка.


Министарство економије / Министарство за људска и мањинска права