Manja slova Veća slova RSS

>

Susret Zenka- Ozdemir: Čvrsta osnova saradnje izgrađena na poštovanju starih vrijednosti

Susret Zenka- Ozdemir: Čvrsta osnova saradnje izgrađena na poštovanju starih vrijednosti
Datum objave: 25.08.2017 14:27 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka razgovarao je danas sa direktorom turskog kulturnog centra u Podgorici Junus Emra, Džihanom Ozdemirom o tekovini zajedničke istorije i razvijajanju prijateljskih međuljudskih odnosa, kulturi, običajima i tradiciji Republike Turske i Crne Gore.

Zenka je, vrednujući pojam interkulturalnosti, istakao da je za kvalitetan suživot neophodno ponavljati dobra iskustva i učiti iz loših, te da storija naših naroda predstavlja nepresušnu riznicu podataka, ali da ne smije imati jednoličan karakter.

Poštujući sve novine koje je donijelo savremeno doba, moramo imati čvrstu osnovu izgrađenu ipak na poštovanju starih vrijednosti, rekao je Zenka i naveo da je Crna Gora u tome uspostavila dobar balans.

Kao mala država, Crna Gora ima jasne ambicije koje ostvaruje utvrđenom dinamikom. Nakon ulaska u NATO alijansu, pokazala je rezultat svoje upornosti i odgovornosti u tim nastojanjima, zaključeno je tokom razgovora.

Gospodin Ozdemir istakao je važnost predstavljanja i njegovanja dobrih bilateralnih odnosa dvaju država, ali prije svega i naroda u Republici Turskoj i u Crnoj Gori.

S tim u vezi, sagovornici su razgovarali detaljnije o planovima za promociju sfere interkulturalnosti i istorijske baštine. Planirano je da prva projektna aktivnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Turskog kulturnog centra Junus Emra bude na regionalnom nivou, dok se njena realizacija očekuje u novembru ove godine.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava