Manja slova Veća slova RSS

>

Urimi i ministrit Mehmed Zenka me rastin e fillimit të muajit të Kurban Bajramit

Urimi i ministrit Mehmed Zenka me rastin e fillimit të muajit të Kurban Bajramit
Datum objave: 31.08.2017 13:48 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Me rastin e festës së Kurban Bajramit, shpreh urimet më të ngrohta për kreun e Bashkësisë Islame në Mal të Zi, Rifat ef. Fejziq dhe të gjithë qytetarët e besimit islam.

Duke pasur parasysh se Kurban Bajrami simbolizon sakrificen e çdo gjëje kaluese, të gjithëve që e festojnë ju dëshiroj të ruajnë vlerat e vërteta dhe të ndjekin rrugën e modestisë në çdo gjë që ata mendojnë dhe veprojnë.

Paqen dhe  qetësinë duhet ta gjejmë brenda vehtes,  pastaj të jemi falenderues për ato që kemi,  dhe te jemi të gatshëm që me sinqeritet të ndihmojmë të tjerët.

Largimi prej të keqijave, siç janë ato  materiale dhe të panevojshme  na afron me Zotin, zemrat do ti kemi më të hapura ndaj lumturisë, zemërgjerësisë dhe altruizmit.

Jemi pjesë e një shoqërie  e cila përkrahë miqësinë dhe respektin ndaj feve të ndryshme, një shoqëri të cilës kurrë nuk i ka munguar humanizmi, mirëkuptimi dhe  respekti ndaj të afërve.

Prandaj, dëshiroj që të gjithë besimtarëve dhe besimtareve të fesë islame vlerat e Bajramit t’u mbushin zemrat me ngrohtësi, paqe dhe mirësi, shtëpitë ti keni të mbushura me lumturi dhe sinqertet, dhe këto të jenë nxitje për të  forcuar edhe më shumë besimin dhe bashkëpunimin mes njerëzve.

Gëzuar dhe për shumë vite festa e Kurban Bajramit!

M I N I S T R I

Mehmed Zenka