Manja slova Veća slova RSS

>

Čestitka ministra Mehmeda Zenke povodom nastupajućeg islamskog praznika Kurban Bajrama

Čestitka ministra Mehmeda Zenke povodom nastupajućeg islamskog praznika Kurban Bajrama
Datum objave: 31.08.2017 13:49 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama upućujem najsrdačnije čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i građanima/kama islamske vjeroispovjesti.

Imajući u vidu da Hadžijski Bajram simbolizuje žrtvovanje svega prolaznog, želim svima koji ga proslavljaju da istraju u očuvanju pravih vrijednosti i prate put umjerenosti u svemu što misle i čine.

Istinski mir i spokoj treba da pronađemo u sebi samima, i tada zahvalni na svemu što imamo, bićemo spremni da iskreno pomognemo drugim ljudima. Oslobođeni svega lošeg, materijalnog i bespotrebnog, bliži Bogu, srca će nam biti ostvorenija za sreću, milosrđe i nesebičnost.

Dio smo društva koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija, društva kojem nikada nije nedostajalo humanosti, razumijevanja i svijesti o poštovanju svog bližnjeg. Zato, želim da bajramske vrijednosti vjernicima/ama islamske vjeroispovjesti srca ispune toplinom, mirom i dobrotom, njihove domove veseljem i iskrenim ljudima, i da iste budu podsticaj daljem jačanju povjerenja i saradnje među ljudima.

Svim vjernicima i vjernicama od srca želim zdravlja i sreće!

M I N I S T A R

Mehmed Zenka