Manja slova Veća slova RSS

>

Susret: Zenka- Makavi Kogali: Crna Gora ima društveni potencijal kada je riječ o poštovanju ljudskih prava

Susret: Zenka- Makavi Kogali: Crna Gora ima društveni potencijal kada je riječ o poštovanju ljudskih prava
Datum objave: 11.09.2017 15:24 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U Crnoj Gori iskreno se i posvjećeno radi u oblasti zaštite prava djece potvrđeno je još jednom tokom današnjeg razgovora ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i novog šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Osame Makavija Kogalija.
 
Ministar Zenka poželeo je novom šefu predstavništva UNICEF-a uspješan mandat i rad na utemeljenoj stazi koju su ostavili za sobom njegovi prethodnici. On je istakao da vjeruje da uspješnost saradnje sa UNICEF-om može imati samo uzlazni karakter jer Crna Gora ima društvenog potencijala kada je riječ o poštovanju ljudskih prava, a UNICEF uspješno doprinosi sistemskim promjenama u Crnoj Gori.
 
Zenka je predstavio nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ponovio spremnost za saradnju i razmjenu iskustava u oblasti zaštite djece, posebno iz marginalizovanih društvenih grupa, te djece pogođene siromaštvom. On izuzetno značajnim smatra usmjerenost UNICEF-a na razvoj djeteta u ranom periodu života budući da isti ima najveći uticaj na perspektivu, ostvarenost i produktivnost u nastavku života.
 
Novi šef predstavništva UNICEF-a zahvalio je na podršci i poručio da ga raduje namještenje u Crnoj Gori, te da će predano nastaviti rad svojih kolega iz prethodnih mandata. Djeci jeste potrebna naša najveća pažnja, a mi ćemo uporno i jednako zastupati prava sve djece, rekao je Makavi Kogali.
On je iskazao spremnost UNICEF-a da, u partnerskom odnosu sa svim relevantnim akterima u državi i društvu, maksimalno ulaže dalje napore kako bi svako djete u Crnoj Gori ostvarilo svoje pravo na zdravo i srećno djetinjstvo.
 
Tokom sastanka sagovornici su sagledali aktuelne izazove i potrebe na planu zaštite djece, i dogovorili da će se putem redovnih konsultacija intenzivirati rad na ostvarivanju istih.
 
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava